Blog Mia de Vos hoedenplank quilt

Samen leven en goed bedoelen

Elke dag gebeurt er iets in de wereld waar ik met plezier naar kan omkijken of juist geschokt reageren, zaken die ons allemaal diep raken.

Bosbranden in Australië

Zo was er de schok van de bosbranden en dan vooral het verlies van mensenlevens en de dieren. En dan komen er spontane acties om in ieder geval medeleven te tonen of inzamelingen te houden. Enkele dagen later was er op de radio bij Vroege Vogels een natuurkundige die op het gebied van de bosbouw in Australië bekend was, en die vertelde dat de Aboriginals ervan uitgingen dat de Eucalyptus bomen binnen een aantal jaren weer terug zouden groeien. En dat bericht bracht mij weer terug naar Quilten Speciaal 6 waar wij in Utrecht een workshop en tentoonstelling bezochten van de Aboriginals. Wonderlijk hoe op subtiele wijze hun levens worden weergegeven, en met gebruik van aardse kleuren en verven. De patronen weerspiegelen hun traditie weer, zoals de Aboriginals daar al eeuwen naar leven.

 

De-stoffige-dagboeken

Bij Art Almere zijn we verder gegaan met transfer verven maar dan weer een stapje verder, werken met sjablonen scheuren en meerdere afdrukken over elkaar. Zo heb ik in gedachten van die eucalyptus bomen een dagboek gemaakt voor De-Stoffige-Dagboeken. Meerdere afdrukken als basis, de bladeren met een sjabloon en verder doorgestikt waar nodig.

 

Veel problemen

In ons kikkerlandje zijn er heel veel dingen die niet of bijna niet meer mogen. Discussies over wel of geen vuurwerk, camera’s inzetten bij wedstrijden, CO2 dus de hele veestapel moet op de schop, leerkrachten met teveel werkdruk en de Zorg!. Oproepen om naar je buurt om te kijken, vereenzaming en de mantelzorgers die daar maar in moeten springen. En of je zelf beslissen mag wanneer jou leven voltooid is. Teveel om op te noemen.

Onze samenleving staat onder druk. Op TV en radio zijn er programma’s voor mensen die wat extra’s nodig hebben. Maar wij Quilters kunnen op klein gebied ook een doel omarmen. Wat te denken van de Stichting Verdanda waar je een blok voor kunt maken. Ook de Regenboogboom vraagt om quilts of Little Quilts of Love voor de verlos-afdeling van een ziekenhuis bij jou in de buurt.

 

Wat kun je zelf doen?

Als ik in de auto zit, zie ik bijna alleen grijze en zwarte auto’s zo weinig kleur. Dus heb ik een nieuw project bedacht, nl de hoedenplank quilt. Je herkent dan je eigen auto aan je eigen quilt. De maat is simpel de breedte van je hoedenplank en de lengte ongeveer de helft. En als je dan ooit? in een koude auto moet wachten dan heb je altijd iets warms bij de hand, of in de zomer als picknick kleed.

 

Tips van mij:

Mia

4 antwoorden
 1. Tineke Lohuis zegt:

  Ik heb een aantal jaren little quilts of love verzameld en gecoördineerd voor het
  Z-H waar ik werkte. Worden ze nog steeds gemaakt? En voor welke
  Z-H. Hartelijke groet, Tineke

  Beantwoorden
 2. R. Jansen zegt:

  22-01-2021
  Hoi Tineke,
  Ik zit met dezelfde vraag.
  Het ziekenhuis in Eindhoven, waar ik ze vaak met animo voor gemaakt heb, is gestopt met aannemen en uitdelen.
  Erg jammer, ik maakte deze kleinere quiltjes graag.
  Mocht je info krijgen over ziekenhuizen die deze activiteit wel nog hebben, wil je me dan svp informeren ?
  Hartelijke groet,
  Ria✋

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *