Keuzes maken binnen mijn project voor Art Quilt groep Oost

Eerst wil ik jullie een voorspoedig nieuwjaar toewensen! Altijd spannend een nieuw jaar, wat gaat de toekomst brengen. Misschien staan er al projecten op stapel waar mee verder gegaan wordt, misschien moet er iets afgerond worden, op welk vlak dan ook.

 

Met de Art Quilt groep Oost werken we dit seizoen aan een thema.

Bij het aan een thema werken is het belangrijk dat dat thema groot genoeg is om er voor ieder van de groep inspiratie uit te halen. Het thema waar voor gekozen is, zijn de Inca’s, een interessant volk in Zuid-Amerika. Ieder van ons heeft een aantal facetten hieruit onderzocht en uitgewerkt. Mijn eerste inspiratie is de zonnegod Inti, daarvoor moet ook onderzocht worden hoe de zon eruit ziet, het is geen geel bolletje met een happy face!

Verflap

Ik kies ervoor om mijn katoenen stof te verven met 3 kleuren, nl. Citrien ( geel ), Barnsteen ( oranje ) en Rode-Jaspis ( rood ). Daarvoor eerst proeflapjes verven, bij de eerste waren de afzonderlijke kleuren doorgelopen, het geel was bijna niet meer te zien.

Verflap

De tweede poging ziet eruit als een giraffe die te lang onder de hoogtezon heeft gelegen, dit wordt het dus ook niet. De derde poging was wat ik in mijn hoofd had, maar een foto ervan plaats ik hier niet, omdat dat nog intern moet blijven ( we willen aan het eind van het seizoen met onze werken gaan exposeren )!

Na het verven dient de volgende vraag zich aan, hoe verder? Eén laag vulling of 2 lagen voor een goed reliëf?

Achterkant werk

2 Lagen vulling gaven mij wat ik voor ogen had. De foto hierboven is van de achterkant van mijn proef, het geeft al wel een klein beetje beeld. Voor het quiltwerk gebruik ik mijn Bernina met BSR voet, die gelijkmatige steken geeft. En waarbij het transport naar beneden is, zodat ik zelf de stof kan bewegen, welke kant ik ook op wil.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.