Zomerstand 1

Werk in uitvoering in Zomerstand!

Bij de meesten mensen staat in deze tijd van het jaar veel handwerken in de Zomerstand. Ook bij Quebbel is dat zo. Het handwerken wil niet zo lukken als het buiten zo’n heerlijk weer is. Mijn voornemen was om heel veel achterstallig quilt-werk weg te werken, maar dat is tot nu toe nog niet gelukt.

Die quilt-naald glijd met het warme weer niet zo soepeltjes door het werk. Nou wil ik niet klagen over het weer, ik zou niet durven, maar mijn achterstand in quiltwerk wordt alleen maar groter op deze manier.

En al is er nu wat minder tijd om aan die grote projecten te werken, stilzitten is iets wat in mijn woordenboek niet voor komt.
Die grote quilts moeten dus maar wachten tot de winter of zo.

De Z van Zon en Zomer

De Z van Zon en ZomerZomerstand

En Zomerstand is toch ook genieten van vrije tijd en die dingen doen die in een ander seizoen niet kunnen. Nou hoor ik  jullie zeggen: “Quilten kan toch in elk seizoen”!  Ja, natuurlijk is dat zo.  Quilten kun je altijd en overal.

Woorden zeggen soms genoeg!Maar tijdens de Zomerstand is er bij mij altijd ander Werk in uitvoering dan in de andere maanden van het jaar. En deze zomer, met dat fantastische ouderwetse Hollandse zomerweer, geniet ik zeker van andere activiteiten dan patchen en quilten. Wandelen en veel boeken lezen, maar ook genieten van een heerlijk terrasje in stad of aan zee. Er is genoeg op te noemen.

Ik hoop dat jullie ook zo genieten!

Rugzak op, wandelschoenen aan en gaan!Werk in uitvoering

Tijdens vakantie, weekendje weg, onderweg in auto, trein of kemperke werk ik meestal aan een klein project. In een klein handzaam tasje zit dan een werkje. Niet altijd iets van patchen, maar juist ook andere technieken.

De laatste tijd lees je in steeds meer “onderzoeken” dat breien en haken zeer goed voor je is. En ik werk graag aan een goede gezondheid dus ik brei en haak regelmatig.

<br class=

Met behulp van heel veel filmpjes op het web heb ik mijzelf leren sokken breien. Wat een leuk werk is dat. Het was in het begin een gestoei met vijf naalden, maar nu ná drie paar sokken is het een heerlijk werkje dat je overal kunt doen. En met die vele positieve berichten dat breien goed is voor lijf en brein, ga ik lekker door. Dus wat mij betreft, mag het een koude winter worden, haha.

<br class=Een andere bezigheid tijdens Zomerstand

En ja, ook haken is iets dat in dat tasje past. Al sinds enkele jaren maak ik sloffen voor groot en klein. Met veel oefenen, proberen, uithalen en weer opnieuw beginnen heb ik nu een prima basis-patroon dat voor vele maten geschikt is.  Het haakwerk is met een dubbele draad en haaknaald nummer 4 of 5.  De zool maak ik van stevig tafelzeil. De gehele familie is er blij mee. Er liggen zelfs exemplaren in ons Kemperke.

En hup alweer (bijna) een paar sloffen af.

Met vrolijke zolen de winter door.Nog meer werk in uitvoering!

Deze zomer staat er een extra werkje op mijn te-doen-lijst. Een versierde feest-hoed maken voor de Algemene Tentoonstelling te Deventer.

Wat zal dat er feestelijk uit gaan zien. Er zijn al heel wat hoedjes en hoofdversieringen in de maak. Van zomerhoed tot pet, van strohoed tot diadeem, van klein tot supergroot, het wordt een echte parade. Ik zie het al voor me. Niet alleen in de grote locatie maar ook op straat zal je iedereen kunnen volgen. Door de gehele binnenstad van Deventer zijn op vele locaties diverse activiteiten tijdens de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde. 

Mijn zon- en strand-hoeden krijgen een make-over.

De Vliegende Ganzen gaan richting Deventer dit seizoen!

En ja, ik ga ook aan de slag voor een feesthoed. Met het thema “Vlieg met me mee” moet toch iets te maken zijn. Flying Geese en vlinders zullen op mijn hoeden een rol gaan spelen. Een klein projectje wat weer perfect in een tasje past dat overal mee naartoe gaat. Thuis wat voorbereidend werk doen en op elke locatie kan ik aan de slag.

Vakantie steekjes

De meeste steekjes worden gemaakt op een Bee of op mijn balkon. Maar zeer zeker ook tijdens de vele tripjes die ik samen met mijn echtgenoot maak. In ons Kemperke gaat altijd handwerk mee. En tijdens vakantie komen er ook regelmatig andere quilt- enthousiastelingen kijken of meer info vragen.

Quilt Café tijdens de vakantie in Oostenrijk.

Met een folder of een oud Quiltnieuws maak ik al snel iemand blij. En het is leuk om met andere quilters over mijn favoriete hobby te praten. In welke taal dan ook, soms met handen en voeten!

Mijn favoriete uitzicht op een vakantiedag.

Alle hobby’s  dicht bij elkaar en zo voor het grijpen. Die hexagonnen zijn voor mij echt de favoriet. Rustig met de hand de verschillende lapjes aan elkaar en niet een te moeilijk patroon volgen. Een goed spannend boek voor de momenten dat mijn handen even rust nodig hebben, en een heerlijk kopje thee (of een glaasje wijn!) bij de hand voor het extra genieten.

Tijd voor een hersenkraker!Zomerstand wil ook zeggen geniet van de dingen die kunnen. Wees blij met het lekkere weer. Maak gebruik van de vrije tijd. Geniet van vakantie. Voor de ontspanning een spelletje Triominos op de campingtafel.

Geniet van waar je ook mee bezig bent. En kom vooral genieten van al die mooie quilts tijdens de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde  te Deventer.

Ik zie u graag.

Tot dan een hartelijke groet van Quebbel, Maria Teeuwe-Holtslag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *