Aftellen, nog 4 nachtjes slapen

Het is bijna zover…

 

Nog een paar dagen te gaan en dan gaan we als Tentoonstellingscommissie, bestuur en vrijwilligers van het Quiltersgilde naar de Broodfabriek in Rijswijk om de verschillende exposities op te bouwen. Veel informatie is te lezen in de laatste nieuwsbrief en op de website van het Quiltersgilde

Afgelopen week hebben we met de Tentoonstellingscommissie in het kantoor Nijkerk alle spullen klaargezet die nodig zijn voor de opbouw.

Ook de quilts van de verschillende exposities zijn daar verzameld.

Die dag was het een komen en gaan van leden om hun quilt in te leveren. Het was een gezellige drukte en iedereen was wel in voor een praatje.

 

Laatste dingetjes regelen

We hebben het nog lekker druk gehad met het regelen van de laatste dingetjes, zoals het printen en op maat snijden van de naamkaartjes bij de quilts

Op het kaartje komt niet alleen de titel en naam maar we zetten er ook een beknopte omschrijving van de quilt bij. De badges moeten worden gemaakt voor de vrijwilligers die komen helpen.

 

Publiekskeuze

We hebben briefjes gemaakt voor de publiekskeuze.

Wat zou het leuk zijn als bezoekers dit briefje invullen en zo hun favoriete Themaquilt kiezen. Het briefje kan worden ingeleverd bij de infostand van het Quiltersgilde.

Natuurlijk maken we na de tentoonstelling bekend welke quilt de publieksprijs heeft gewonnen.

Als Tentoonstellingscommissie hebben we de laatste dagen veel contact met elkaar zoals ‘denk je daaraan’ of ‘dat moeten we niet vergeten’.

 

Make & Take

Voor de Make & Take tafel hebben we kleine pakketjes gemaakt om een werkje te maken.

Kunnen de bezoekers meteen even bij komen van al het quiltgeweld. Elk dagdeel kan er een ander werkje worden gemaakt.

 

Leestafel

Ook gaan we een leestafel inrichten. Daar liggen boeken waarin gebladerd kan worden.  Ook wordt er uitleg gegeven hoe je een bibliotheekaccount kunt aanmaken op de website van het Quiltersgilde. Voor iedereen die in de loop van de dag een bezoekje brengt aan de leestafel is er dagelijks om 16.00 uur een verrassing, dus kom vooral langs.

 

Opbouw

De opbouw begint woensdag 6 april, dan gaan mijn man en ik met een bestelbus in de vroege ochtend naar Nijkerk om alle benodigde spullen in te laden.

Vandaar rijden we door naar Rijswijk waar we tegen de middag aankomen om de spullen te lossen. Dan kan de opbouw beginnen.  Ook de hele donderdag hebben we nodig om te zorgen dat alle quilts en het vleugelbeeld van Fleur van den Berg een plekje krijgen. Aan het eind van die dag wordt dan alles gecontroleerd, bijvoorbeeld of de quilts netjes hangen en of de naamkaartjes allemaal op dezelfde hoogte bij de quilts zijn geplaatst.

 

Nieuwe leden

Voor nieuwe leden die zich aanmelden bij de infostand is er weer een leuk welkomstpakket samen gesteld, verpakt in een prachtige doos die bedrukt is met een hartenquilt. Aan de hartenquilt hebben diverse leden gewerkt door een blok in te leveren voor de overstromingen in Limburg. Misschien herken je je blok wel dat je gemaakt hebt.

Het leuke is dat deze hartenquilt ook te bewonderen is op de tentoonstelling. Na de tentoonstelling wordt de quilt aangeboden aan bewoners van Limburg die getroffen zijn door de overstromingen.

 

Wij als Tentoonstellingscommissie hebben er heel veel zin om veel quiltliefhebbers te ontmoeten en doen er alles aan om er een geslaagd evenement van te maken.

 

Namens de Tentoonstellingscommissie,

Jannie de Breuk

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.