Warme hondjes maken achter de naaimachine.

In Nederland

Ik ben weer voor een korte periode in Nederland en ondanks alle bezoeken aan familie, vrienden en natuurlijk de quilttentoonstelling in Alkmaar, is er altijd wel even tijd om achter de naaimachine een klein project te maken. Deze keer zijn het de warme hondjes quilt ‘dogs in sweaters‘ van Elizabeth Hartman. Met een mooie grunge van Moda als achtergrond en een leuk setje van ruitjes stof ben ik aan de slag gegaan. Eigenlijk ook wel toepasselijk nu vandaag de herfst is begonnen!

 

Afrikaanse Teckel

Warme hondjes

De  ‘warme hondjes’ quilt bestaat uit 15 teckels en is bestemd voor mijn schoonzus. Ze wilde graag een quilt maar wel iets anders dan wat ik de laatste tijd maak. Ze is helemaal weg van Teckels dus deze quilt past perfect bij haar. Door het gebruik van verschillende stofjes voor de truitjes, kan ik er persoonlijke herinneringen in verwerken. Bijvoorbeeld deze knipoog naar het land waar ik op dit moment woon: een Afrikaans hondje.

 

Indonesische Teckel

Omdat we ook jaren in Singapore hebben gewoond, en mijn schoonzus graag naar Indonesië op vakantie ging, kreeg een van de hondjes een Indonesisch truitje aan.

 

Teckel in een Schotse ruit

Vorig jaar overleed mijn schoonmoeder en dit hondje draagt een truitje met een stukje stof uit een van haar geruite rokken. De quilt is nog niet af. Het was toch meer werk dan ik dacht, maar alleen al bij het zien van de foto’s was ze ontroerd. Deze quilt is dus een schot in de roos!

 

Teckels in warme truitjes

Alle blokken zijn nu af maar de quilt zit nog niet in elkaar. Er komen stroken tussen de blokken en  er komt een border  omheen. En dan natuurlijk het quilten zelf nog. Geen idee of het gaat lukken om de quilt af te krijgen voordat ik weer naar Ghana terug ga. Ik kan het ook gewoon meenemen naar Ghana en daar afmaken terwijl de hondjes in truitjes lekker warm worden in het tropisch warme klimaat daar…

Het patroon is bij verschillende winkels in Nederland te koop. Ik heb het online gekocht bij de ontwerpster zelf. Op Instagram kun je met #dogsinsweatersquilt veel verschillende voorbeelden vinden van deze warme hondjes quilt. En natuurlijk ook op Google!

Groetjes, Hilde Hoogwaerts

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *