Mijn quilt als achtergrond voor een foto-booth

Het is gelukt! Die ene grote monster-quilt van 3 x 3 meter, waar ik jullie in mijn vorige bericht al over vertelde, was precies op tijd klaar voor de bruiloft van een vriendin. Niet als huwelijkscadeau maar als achtergrond (backdrop) voor een foto-booth waar de feestvierders voor konden gaan staan om leuke foto’s te maken.

Het is gelukt!

Maar voordat het zover was moest ik dus nog wel ‘even’ bijna alle naden quilten. Dat deed ik met een walking-foot en een zwarte draad voor de bovenkant en een gekleurde draad op de (zwarte) achterkant. Omdat de Afrikaanse prints zo kleurrijk zijn vind ik het niet nodig om bepaalde motieven tijdens het quilten toe te passen. Die vallen toch niet op. Dus gewoon ‘quilting in the ditch’ is meer dan voldoende. Daarna alle draadjes wegwerken en dat waren er heel erg veel! Gelukkig kwam een lieve vriendin, die normaal in Nieuw Zeeland woont maar nu voor een paar maanden in NL was, mij helpen. Ik heb haar leren kennen via een quiltgroep in Singapore toen we daar allebei, ruim 15 jaar geleden, woonden. Nu konden we samen tijdens het wegwerken van alle draadjes, heerlijk bijkletsen.

Even alle losse eindjes wegwerken

Daarna alle pluisjes en losse draadjes weghalen met een behulp van een kledingroller.

Ik kan er maar net bij!

De foto-booth

Op de avond van het huwelijksfeest was de foto-booth een geweldig succes. De quilt met Afrikaanse stoffen was een hit met alle foto’s die er zijn gemaakt. Mede dankzij leuke toneelattributen, waar men mee op de foto kon, was er een hoop plezier en werden er de leukste foto’s gemaakt. Hier zijn er een paar:

De bruid met haar zussen

 

Who shot the lion?!

Voor meer foto’s met deze quilt kun je op mijn blog kijken: African Caleidoscope

What’s next?

Ik ben alweer volop bezig met een nieuwe quilt, deze wordt ongeveer 2×2 meter…

Double Wedding Ring Quilt

Wordt vervolgd!

Groetjes, Hilde Hoogwaerts

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.