de medewerkers in het zonnetje op 28 september 2018

Een zonnige dag


Letterlijk en figuurlijk beleefden we met elkaar een zonnige dag op 28 september aan boord van een luxe vaartuig voor een tocht over de rivier De Linge.


Al vroeg stonden er vele auto’s van medewerkers geparkeerd op het terrein dichtbij de glasfabriek [tevens museum]  in Leerdam. Een frisse ochtendwandeling bracht ons naar de aanlegsteiger waar de aanwezigen om half elf allemaal aan boord waren, een plaatsje hadden gevonden en onder het genot van koffie of thee met een lekker taartje, konden bijkletsen. We namen afscheid van enkele ‘ouwe getrouwen’ en verwelkomden nieuwe gezichten.

 

Afscheid van ons duo Leny en Judith die altijd samen voor de mooie foto’s zorgden van onze tentoonstellingen, enzo.
Gelukkig hebben we  een opvolger Harry neemt met zijn vrouw Yvonne deze taak over.

De tocht voerde langs prachtige natuur en huizen. Menige droom ‘als ik toch de loterij win’ werd besproken als we langs een huis met een ‘te koop’ bord kwamen. Ach ja, dromen blijft leuk en wie weet ……

Ook wij werden aan het werk gezet

 

Natuurlijk hadden we ook ons werkje, waardoor er het eerste uur geen tijd was om even boven op dek te gaan kijken.

 

Voor wie zich afvraagt of het Quiltersgilde elk jaar zo gul is naar haar medewerkers; nee, helaas. Dat zouden we wel willen maar normaal is zo’n dag ’s morgens formeel overleg, mededelingen, belangrijke zaken bespreken, gewoon in een zaal in Nijkerk. En dan ’s middags een gast met een kleine workshop of een lezing. Maar vanwege het 35-jarig bestaan konden we een keer  in de bus blazen. We gingen niet met lege handen naar huis. Iedereen kreeg een goodiebag van Hanneke Kwakkenbos die de dag voor ons organiseerde en een mooi cadeau van het Quiltersgilde. Immers zonder onze vrijwillige medewerkers zouden heel veel activiteiten voor de leden niet kunnen plaats vinden. En dat is best een bedankje waard!

 

Inge van Koningsveld, hoofdredacteur Quiltnieuws

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *