Hoezo aan mijn eigen quilt werken? Door gastblogger Antonia Hering

Het is zo druk, dat ik bijna geen tijd heb om aan mijn eigen quilt te werken! Het lijkt hier wel een gekkenhuis. Allebei een eigen bedrijf en ja ik ben toch echt wel goedkoper voor mijn man dan het inhuren van een kracht. Geef mij wat te eten, slapen en natuurlijk heeeeel veel lapjes om te quilten, wat garens om te breien en ik ben al gauw tevreden. Enne behalve creatief kan ik ook nog met schroefjes, moertjes en ander technisch spul omgaan. Lekker handig.

Vanaf het laatste blog [link] ben ik in Paducah Amerika geweest, zijn we in Somerset Engeland, Ferrara Italia, Sankt Florian Oostenrijk en op diverse klussen in Nederland en België geweest. Oh ja en ook nog een week in Eindhoven. Wat een gezellige leuke stad is dat.

Paducah


Elk jaar Paducah is toch wel een feestje en dan niet alleen voor de quilts. Deze foto heb ik gemaakt op de stoep voor de hal. Ik zag wat bewegen en omdat fotograferen ook een hobby van ons is had ik natuurlijk de grote camera mee.

Rustig wachten en natuurlijk niets. Dus naar de show. Later die middag …bingo

En als kadootje ……
Wat kan deze vogel schreeuwen. Wat je hier ziet is niet een gewonde vogel maar eentje die doet alsof hij gewond is. Het is een soort plevier die niet in Nederland voorkomt maar ik moet nog uitzoeken welke dit precies is.

En ja hoor het is weer zover
En ja hoor het is weer zover……..ik heb me niet kunnen beheersen en opnieuw wol gekocht. Dat kleine winkeltje in Enns, zo mooi en zo leuk. Dat moest ik natuurlijk ook gaan doen. Het was een sjaaltje en dus een leuk projectje om te maken. Geen breinaalden mee…dus maar weer kopen….ik heb er zo langzamerhand wel genoeg denk ik. Allemaal van 2, 2½ en 3.

Het vest wat ik van de Shetland wol aan het breien ben ligt even aan de kant omdat het gewoon te warm is om met wol te breien. Maar met voor en achterpand aan een al voorbij de minderingen voor de armsgaten. Goed he!

Ondertussen natuurlijk ook aan het quilten


Eerst tekenen, ook al leuk.En daarna maken.
Zo leuk. Ik verklap nog niet teveel, maar je kunt aan de foto zien dat er al meer onderdelen klaar zijn. Een stukje achtergrond…….

Wat moet dit toch in hemelsnaam worden?  Ik  geniet er weer met volle teugen van. Alles appliqueren en lekker met de hand want…….mee op vakantie en daarna mee op klus in Italië.

Zo nu eerst “Flying Thoughts “opsturen naar de show in Paducah. Een nieuwe quilt en dat is natuurlijk altijd erg spannend…….gaat hij wat doen…..vinden ze hem mooi……geen idee maar hij hangt er weer. Zou nou toch wel eens leuk vinden om ook in Paducah wat te winnen. Je zult het zien! Alle andere keren was ik erbij in Paducah en nu niet want we zitten dan heerlijk op vakantie in Schotland. Elke keer als ik bij een wedstrijd ben gaat het mis en als ik er niet ben, nou je kunt het wel raden. Dus maar wegblijven deze keer.

Lieve quiltsters heel veel plezier op de Algemene Tentoonstelling hier in Nederland en geniet van alle quilts. Jammer dat ik er niet bij kan zijn.

Groetjes  Tonny

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *