Quilten old fashioned?

Ik ben Mirjam Smit en bij mijn Bee club ( MOQing birds ) in Arnhem is gevraagd of ik een blog wilde schrijven. Eigenlijk wil ik helemaal niet bekend maken dat ik quilt, want mijn dochter zei toen ik 2 jaar geleden begon: “ Wat voor iets suffigs ga jij nu doen, lapjes aan elkaar stikken, afschuwelijk.”!!!!  “Dit is iets voor oude vrouwen.” Ze heeft wel een beetje gelijk want ik ga inmiddels ook naar de 60.

Mijn eerste project werd door haar als leuk gezien, maar ze voegde er meteen aan toe: “Het blijven lapjes die je aan elkaar stikt. Ik hoef die lappendeken niet.”, met een blik vol afgrijzen.

Daarna heb ik een quilt gemaakt met een 3D blokken patroon, die ook op het prikbord van het quiltnieuws heeft gestaan. “Leuk mam” ……was mijn dochters reactie.

 

 

Maar nu komt het, mijn dochter is echt een mode bewuste vrouw en ziet dat quilt jassen/ tassen/ bodywarmers helemaal de trend zijn. “Mam, kun je voor mij ook niet zoiets maken?” en ze stuurde meteen allemaal foto’s? Mijn reactie was natuurlijk: “Maar het is toch suffig en voor oude vrouwen, hahaha.”

Inmiddels draagt ze al een mooie gequilte jas en een prachtige bodywarmer. Wie weet komt er ooit ook een kleed op haar verlanglijstje. We wachten het af.

Zelf werk ik met heel veel passie project na project af. Mijn laatste quilt heb ik aangemeld voor de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde met het thema ‘kleurrijk’. Hopelijk trekt de tentoonstelling veel bezoekers. Ik ben eigenlijk best wel trots op het eindresultaat en ik zou het leuk vinden als heel veel mensen mijn werk waarderen.

Tot slot hoop ik dat mijn enthousiasme voor quilten een positief virus mag zijn dat overslaat op vele anderen.

Groetjes Mirjam Smit ( MAQUILT ).

 

1 antwoord
  1. Ella Loos zegt:

    Hoi Mirjam, wat goed, en zo komt voor je dochter vast ook nog wel eens de dag “jong geleerd, oud gedaan”. Had graag nog wat meer van je creaties gezien! En volgens mij vergeet je erbij te vermelden dat je ook een super goeie naaister bent! SeeYou 😁

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *