Altijd wat onder handen, heerlijk. Heb jij dat ook?

Mijn naam is Mieke Noor

Ik ben 61 jaar en ik quilt sinds jaar en dag. Vóór het quilten maakte ik handwerkstukken waarvan ik nog niet wist dat het quilts waren. Dat ik erachter kwam dat het quilten heette kwam zo: ik wilde voor een baby in de familie een box kleed maken en stuitte op inspirerende patronen. Op zoek naar een winkel die daar passende stofjes voor verkocht, kwam ik in een quilt winkel in Anna Paulowna terecht. Jammer genoeg bestaat die niet meer. Maar gelukkig is er in Schagen ook een fijne quiltwinkel met daarnaast een naaimachinewinkel, wat wil ik nog meer?

In die winkel in Anna Paulowna zag ik zoveel geweldigs hangen en kreeg ik zoveel informatie dat ik me spontaan heb opgegeven voor een beginnerscursus. En daar begreep ik dat ik dit al jaren op eigen houtje deed. Ik leerde dat je het allemaal veel handiger kon doen en mooier en interessanter. Enthousiast als ik ben, klapte ik uit elkaar van de inspiratie.

Emerald “Dear Jane”

Allerlei technieken moesten nodig uitgeprobeerd worden, de Dear Jane van Jane A. Stickle werd in zijn geheel in groentinten gemaakt (foto links). Mijn bakkende schoonzoon maakte in die tijd een verjaardagstaart n.a.v. die quilt die ik Emerald Jane heb genoemd (foto rechts).

 

 

Appliqueren

De “rabbit in a hole” BOM van Sara Fielke werd in oranje zwart tinten gemaakt, zonder konijnen maar met katten (links onder). Ik ontwikkelde een hekel aan paperpiecing omdat dat steeds fout ging, maar kreeg liefde voor het appliqueren. Zowel op naaimachine (midden) als met de hand (rechts).

 

 

 

Inmiddels is het zoveelste babyquiltje gemaakt, de meest recente moest met een zee thema en zeedieren. Dus maakte ik met clampshellsvormen van klein naar groot met een zeehondje tussen de “golven”.

 

 

 

Stonefields quilt

Op dit moment ben ik bezig met de Stonefieldsquilt, een gouwe ouwe voor velen. Ik had weer zo’n zin in een blokjesquilt zoals mijn Emerald Jane, dan heb je altijd wat onderhanden, heerlijk. Heb jij dat ook? Ik maak hem met wit/crème achtergrond en zwart/witte stof met hier en daar een tintje rood. Leuke uitdaging, vind ik.

 

In Rijswijk heb ik het Tula Nova patroon gekocht van Tula Pink. Zij heeft altijd van die aparte stofseries. Maar die moet nog even wachten tot ik hem ga maken. En wat nog op mijn verlanglijstje staat, is zelf een quilt ontwerpen. Alleen dat zit nog in mijn hoofd, ik hoop dat dat er eens uitkomt.

Mieke Noor

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *