Hier word ik blij van….

Toen ik als puber wel eens vergeleken werd met mijn moeder vond ik dat he-le-maal niet leuk! Ik was toch echt wel anders…

Mijn moeder handwerkte veel en was altijd blij als ze weer stukjes katoen of borduurstof van iemand kreeg en bedacht onmiddellijk wat ze ervan ging maken.

Kamerscherm

In mijn quiltkamer staat een Frans kamerscherm dat ik bekleed heb met toiles de jouy stof. Heel leuk voor de sier.

Onlangs kreeg ik via mijn schoonfamilie een antiek 4-delig kamerscherm aangeboden waarvan de Chinese zijden stof helemaal kapot is. Toch dacht ik niet van : ik heb er al een, maar: wat kan ik ermee? En ’s nachts in bed bedacht ik dat ik het kon bekleden met molton en er een prachtige designwall van kan maken!

 

Restjes

Intussen patchwork ik al heel wat jaren en zoals ik al eerder schreef: restjes zijn favoriet bij mij.

Laatst kwam een quiltvriendin stofjes bij me uitzoeken maar bracht tegelijkertijd een zak met….restjes mee. Of ik die kon gebruiken? En weer stelde ik mezelf de vraag: wat kan ik ermee?

Ik ben al een poosje aan de Dear Jane bezig, in twee kleuren, maar na 130 verschillende blokjes, nog bijna 40 te gaan, ben ik er niet meer zo heel blij mee bezig.

De restjes van mijn quiltvriendin waren fris en fleurig en ik had spontaan zin om er iets mee te gaan doen. Het werden 3D bow ties in mini formaat: lapjes van 3×3 cm waarvan uiteindelijk 2 cm overblijft. Een aantal jaren geleden heb ik de bow tie ook al eens van stropdassen gemaakt en die heeft nog op de ATT gehangen.

Intussen heb ik de DJ even geparkeerd en heb ik al een hele stapel kleine bow ties gemaakt. Daar word ik echt blij van.

Ik heb uitgerekend dat ik voor een grote quilt minstens 3600 bow ties moet maken. Nog heel lang blij dus!!

 

Ans Kouwe-Ickenroth

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *