Klein quiltwerk voor het goede doel

Klein quiltwerk

Tussen alle grote quilt-werk door ben ik graag bezig met kleine werkstukjes. Ook vind ik het prettig om altijd een klein werkje bij me te hebben.
Dat kan tijdens een koffie- of theepauze zijn. Maar ook onderweg naar waar dan ook. In bus, trein of tijdens vakantiereizen in ons kemperke!

Quiltwerk voor onderweg.

Je hebt maar een paar kleine lapjes nodig, meestal restanten van andere projecten of uit de vele scrab-zakjes die ik mocht ontvangen van mede-quiltsters. Een basislapje, wat naaigaren en een naald en borduurgaren….en ik heb altijd en overal wat te doen. Want stilzitten!……….dat kan Quebbel niet zo goed!

Naast quilten is mooie kistjes verzamelen ook mijn hobby!!!!

Kika, een goed doel

Al enige jaren verkoop ik deze kleine spullekes voor het goede doel. De opbrengst gaat volledig naar KiKa. Ik denk bij de meesten wel bekend.

Gelukkig geen last van echte muizen, hihi.

Voorbeelden

Een van de kleine werkjes is het handige speldenkussentje met een staartje! Van een lapje van 10 x 10 cm maak je een driehoekje. Vul deze op met wat restant vulling. De punten naar elkaar toe en vastzetten. Staart eraan, vilten oren erop, kleine kraaltjes voor neus en oogjes en met borduurgaren nog even wat snorharen maken. Dit superhandige hulpje is mijn vaste maatje bij al mijn handwerk.

Slaapzak met een kleine knuffel.

Vele quiltvriendinnen hebben de afgelopen jaren heel wat slaapzakjes gemaakt in allerlei gezellige bonte kleuren. En ik wil dan graag bij elke slaapzak een gedichtje doen:

Je houdt van een heleboel dingen,

van lachen en zingen.

Je houdt van spelen op de stoep,

van koek en drop en snoep.

Maar toch het allermeest,

Van een lief, zacht knuffelbeest!

In een bonte slaapzak,

zit een gezellige goedzak.

En dan ben je nooit alleen

met zo’n knuffel om je heen.

 

Nog een handig kistje met een werkje!

De kleinste lapjes verwerk ik tot sleutelhangers. Een kleine logcabin of crazy op een bladvorm. Eerst allerlei lapjes op een ondergrond vastnaaien. Met een kleine naadtoeslag omzomen en aan de achterkant een stukje vilt. Met kleine feston-steekjes en borduurgaren zet ik het aan elkaar vast. Nog even wat sier-quiltsteekjes erop en klaar!

En dan nog een ring eraan!!??

Zo’n gaatje maken en een nestelring erdoor is meestal het werk van mijn personal assistent (lees echtgenoot, hihi), maar dan nog die grote sleutelring eraan. Dan vraag ik hulp van mijn “ontnieter”.

Truck met de ontnieter!!

Ja echt, om de ring open te houden en die dan aan het quiltwerkje te bevestigen. Ook als er een sleutel aan de ring moet worden gedaan is dit reuze handig. Geen nagels die afbreken of pijn in de vingers meer!

Oeps, te enthousiast geweest!

En soms gaat iets mis. Een prachtig crazy lapje gemaakt en bij het laatste stukje snij je niet alleen de naad netjes recht maar…… het gehele lapje eraf. Och, dit zijn dan van die dingen die elke quiltster wel herkent.

En dan is het nu even tijd voor een koffie- of theepauze.

Met een werkje erbij natuurlijk én iets lekkers!!!!!

Hartelijke groet van Quebbel Maria Teeuwe-Holtslag.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.