Een grote PLUS

Een grote plus voor het Textiel Plus Festival.
Het Quiltersgilde heeft 3 dagen met veel plezier en enthousiasme op het Textielplein gestaan, samen met de collega textielverenigingen.

Goede sfeer, veel publiek, geanimeerde gesprekken. Geïnteresseerde mensen. Wat willen we nog meer ?
Het enige wat we gemist hebben is tijd om de hele tentoonstelling goed te kunnen bekijken; een snelle blik, er even overheen lopen om de ingezonden werkstukken bekijken. Maar dat betekent dat we het lekker druk hadden.

Het bijzondere bij deze beurs is dat alle textiel  vakgebieden er zijn, vertegenwoordigd in een vereniging, winkel en vooral in kunstenaars. Dus alleseters komen hier optimaal aan hun trekken.
En dan die bijzondere vondsten, die een lach op je gezicht te voorschijn toveren. Een kledingstuk met porselein, een wand met natuurproducten met vilt,  combinaties van technieken, die jezelf nog niet bedacht had, prachtige kleding die geshowd wordt…
En dan ineens kom je die verfstof tegen die je nog zocht, een oud boek wat al lang op je wenslijstje stond. En die leuke tas, kon je die laten hangen ? De verleidingen waren groot. Draden, stoffen, materialen……

Wil je meegenieten of nog even nagenieten? Op Facebook zijn verschillende filmpjes te zien. 

De winnaars van de textielwedstrijden

En wil je weten wie de Textiel Plus wedstrijd gewonnen heeft ? De vakjury koos voor Hannah Mai en de publieksjury  voor Anne van der Pas 

De quiltwedstrijd is gewonnen door Rita Dijkstra en Rina Moonen.

Het verfcollectief

 

Op het Textielplein was dit jaar ook het Verfcollectief aanwezig, een feestje om bij hen te kijken. Altijd leerzaam. Gewoon verven thuis aan de keukentafel met wijn en azijn met Eke of zoals Corinne doet met floetrol.

Maar laten we bij onze leest blijven: de plek van het Quiltersgilde was perfect. Midden in hal 7, aan een looppad.  Met rondom ons alle andere textielverenigingen; wij tussen MerkWaardig  en de ViltKontaktGroep in. Veel mensen komen langs, en omdat een van ons achter de naaimachine zit te werken, ontstaan er spontane gesprekken.

De engelenvleugels

 

“We maken vleugels voor het Textielfestival volgend jaar in Leiden. Kent u dat niet, daar moet u ook beslist naar toe !!”
We hebben alle kopieën van het patroon uitgedeeld, we hebben stof en kantjes meegegeven. “Mag ik dat zo maar meenemen ? Ja MAAR dan willen we wel de vleugels per post ontvangen.”

We zijn er nog niet, nog minimaal 112 maar hoe meer hoe mooier.
Zo moeilijk is het niet. De voorbeelden zijn goed bekeken.

 

Gelukkig hebben ook heel veel mensen de vleugels ingeleverd: in totaal 138 vleugels !!! Trots worden ze uit de tas gehaald en in ons mandje gelegd. Ieder setje heeft zijn eigen charme,  juist door de grote verscheidenheid. Dat gaat een prachtig werkstuk worden in de Pieterskerk. En fijn dat we dan het gevoel hebben, dat er daar ook een van jezelf bijzit. Samen bouwen we dit kunstwerk op.En volgend jaar gaan we er nog een keer van  genieten.Een kaartje maken ?

“Dank u wel voor de vleugels, misschien wilt u de beschrijving van de kaart meenemen ?
Ja want na de vleugels gaan we nog actie voeren voor de kaarten. De kaarten  (10 x 15) is een gezamenlijk project met MerkWaardig en met de wevers. Iedere week melden we op de website en op Facebook de stand van beide projecten.  Dus nog even tijd voor een kaartje, maak er gerust meerdere. Ook deze kaarten zie je straks weer terug in de Pieterskerk. En houdt de website in de gaten, volgende week is er een nieuwe winactie !

Liesbeth Wessels 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *