Quilt planning in de war

Ik ging zo lekker met mijn werk voor het Textielfestival Leiden en het Quiltfestival Noord Groningen. Ik lag mooi op schema en er was totaal geen werkdruk. En dan, zomaar opeens, veen kink in de kabel. Vlak voor de kerst krijg ik rugpijn en het is eigenlijk best wel hilarisch dat mijn prachtige planning totaal in de war is.

 

Hoe ga ik het aanpakken

Het ziet er naar uit dat ik voorlopig even aan huis gebonden ben en niets beleef. Dus dit keer geen leuke verhalen over tentoonstellingen, beurs bezoeken of iets dergelijks. Dit keer beperk ik mij hoe nu de stand van zaken is en hoe ik mijn dagen doorbreng. Dat gaat als volgt: even punchen, even lopen, even borduren, weer even lopen en ter afwisseling ook nog even een cirkel rijgen.

 

Werken voor het textielfestival in Leiden

Cirkels rijgen is weinig inspirerend werk, maar het is voor het goede doel. De groep Zoo-tex exposeert tijdens het Textielfestival in de tuin van de Hortus. Ik vind het een hele uitdaging. Het textiel moet weerbestendig zijn en een buiten object moet vooral heel groot zijn. Vandaar dat ik nu al die geestdodende meters moet maken.

 

Gelukkig is mijn werk voor de groep teQStiel klaar. Het zit alleen nog vast op een kleine technische ingreep. tenslotte moet het voor de expositie in de Pieterskerk stevig op de benen staan. Nou ja,  kan best nog wel even wachten en ik denk dat ik een beroep doe op mijn technische wederhelft.  Ik vrees dat ik wel heel erg lief moet zijn, omdat ik zijn technisch inzicht  ook voor het Quiltfestival nodig heb.

 

 

In de nieuwsbrief van het tijdschrift Textiel Plus staat onder nieuwsbrief  een leuk artikel over teQStiel. Het is een verhaal over hoe onze toch wel relatieve jonge groep door het Quiltersgilde is gevraagd om in de Pieterskerk te exposeren en hoe teQStiel toewerkt naar het Textielfestival.

 

Werken voor het Quiltfestival Noord Groningen

Gelukkig heb ik hiervoor nog even tijd, maar mijn voornemen om  eind februari alle twaalf werkstukken zo goed als klaar te hebben, dat ga ik niet halen. Jammer dat ik de planning moet bijstellen, maar hier alvast een inkijkje in de productie tot nu toe.

Jo Huijsman

Nu hoop ik van harte dat er voldoende tijd overblijft voor de presentatie en het maken van PR materiaal.

hartelijke groet en tot de volgende keer

Jo Huijsman

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *