Engelenvleugels op de Ledendag met Fleur

Een tijdje terug schreef ik al eens een blogje over de eerste engelenvleugels die gemaakt werden voor het Kunstenaarsproject, een samenwerkingsproject tussen beeldend kunstenaar Fleur van den Berg en de leden van het Quiltersgilde. Het uiteindelijke resultaat zal te zien zijn in de Pieterskerk in Leiden tijdens het Textielfestival 2020.

Op zaterdag 7 september jl. werd de eerste Landelijke ledendag van het Quiltersgilde gehouden in de Schakel in Nijkerk. Ruim 300 quilters waren daar om kennis en vaardigheden uit te wisselen. En wij van de werkgroep Textielfestival 2020 waren er ook om mensen te inspireren en te motiveren om ook een engelenvleugelpaar te maken voor het project!

Fleur van de Berg; de begeleidend kunstenaar

 

 

Fleur van den Berg kwam zelf ook even kijken. En liet het niet bij kijken alleen, in de kortste keren had deze beeldend kunstenaar (die vooral met glas en andere materialen werkt), het vrij machinaal quilten onder de knie!

Het was voor veel leden leuk om even kennis te maken met ‘onze’ kunstenaar.

En gelukkig namen heel veel leden zich voor thuis aan de slag te gaan. Want we hebben er wel 500 nodig!

De modellen

Het model is terug te vinden in Quiltnieuws van juni 2019 maar voor alle zekerheid hebben we ze hier ook nog even neergezet:

Fleur roept iedereen op om zich uit te leven, en zo mogelijk meerdere vleugels in te sturen. De Pieterskerk is enorm groot, we willen met ons Quiltersgilde Kunstobject natuurlijk wel indruk maken!

Ook groepen roepen we graag op om hier collectief een dagje aan te gaan werken. Dus zit jij in een groep ? overleg dan om een bijeenkomst te besteden aan het maken van engelenvleugels. Leuk om samen te doen.
De vrije vorm en manier van werken nodigt uit tot experimenteren!

Vleugels kunnen afgegeven worden bij de Quiltersgilde stand op het Textielplein in Den Bosch tijdens de Textiel Plus dagen (daar gaan we er ook nog aan werken, dus als je hulp of inspiratie zoekt, kom gezellig langs!)

Of verstuurd worden voor 1 februari 2020 naar:

 

Quiltersgilde
Albert Schweitzerstraat 31
1111 KH DIEMEN

 

Doe je ook mee? We kijken er naar uit!

Nienke Smit

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *