Artquilten en textielkunst promoten tijdens de atelierroute

Tijdens de Pinksterdagen doe ik  mee aan de atelierroute van de gemeente Berkelland. Het is fijn om je werk te exposeren in je eigen omgeving en het is voor mij een mooie gelegenheid om artquilten en textielkunst te promoten.

 

De eerste voorbereiding

In het voorjaar heb ik nog eens kritisch naar onze expositieruimte gekeken en dat heeft mij doen besluiten om de witkwast te gaan hanteren. Na het verwerken van elf tubes kit (door mijn lief), vier emmers verf en heel veel energie ben ik bijzonder blij met  het resultaat.

Maar ik ben er nog niet

Uiteraard willen wij onze gasten op een net erf ontvangen. Het zaaien, stekken en planten is klaar maar nu werk ik dagelijks een aantal uurtjes in de tuin. Het is twee vliegen in één klap, want na het atelier weekend is er aansluitend de week daarop het Open tuinen weekend van Groei & Bloei  Ook daar doen wij aan mee en ook  dan toon ik mijn textielkunst. Inmiddels zijn de borden voor de atelierroute geplaatst, ook bij de afslag naar ons huis en zijn de boekjes voor het open tuinen weekend gedrukt …… het brengt mij in de juiste stemming.

 

Noeste arbeid

En verder is het vooral uren maken voor wat betreft mijn textielkunst. Ik wil graag een klein stukje van mijn project ‘Verhalend Landschap’ voor het Quiltfestival Noord Groningen 2020 exposeren. Ik ben heel erg benieuwd naar de reacties en ik wil weten  of ik op de goede weg ben. Zo niet, dan heb ik nog ruim de tijd om  één en ander aan te passen.

Ook wil ik nog een verhaal schrijven over de achtergrond en mijn inspiratie. Een foto hoef ik niet meer te maken, dat scheelt veel werk en veel tijd. Tijdens de gezellige en interessante  artquiltdag van het Quiltersgilde is er een foto van mijn werk gemaakt door Harry Roelands.  In de workshop  ‘hoe fotografeer ik mijn werk’ kregen wij veel tips van Harry en later konden wij het geleerde in de praktijk oefenen. Als toegift werd mijn werk door Harry professioneel gefotografeerd.  Ik heb twee prachtige foto’s en dank het Quiltersgilde voor deze geweldige dag en super interessante workshop.Jo Huijsman

En daarna

Na deze twee activiteiten gun ik mij een weekje vakantie en daarna ga ik vrolijk verder met het project ‘Verhalend Landschap”. Lekker vilten, punchen en borduren, een hele zomer lang! Ondertussen heb ik ook een idee voor de wedstrijd van het Textielfestival. Het thema windstreken spreekt mij enorm aan, maar of ik het kan verwezenlijken? Ach, ik heb een hele zomer lang!

Hartelijke groet,

Jo Huijsman

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.