Een moderne quilt

De Tentoonstelling van Miniatuurquilts is weer voorbij!

En wat was het leuk! Bijna een jaar voorbereiden, veel overleg, mailtjes over en weer, oproep plaatsen en quiltjes, die binnen stromen. En wat voor quiltjes. Er zaten weer juweeltjes tussen de vele inzendingen. Binnen kort vast en zeker te vinden op de website van het Quiltersgilde.

EQA-quiltjes

Mooi gemaakt, creatief, vindingrijk. Onze leden hebben zich weer van hun beste kant laten zien. De EQA–quilts, van onze quilt-collega’s uit Europa, waren ook dit jaar weer van de partij.

Wat een mooie quiltjes en ook hier een grote variatie in uitvoering van het thema Bounderies – Grenzen. Vele bezoekers hebben ze bewonderd en soms zelfs bestudeerd.

World Wide Whispers-quilt project

We hadden dit jaar ook een extraatje. Het World Wide Whispers quilt project. Met een foto als uitgangspunt werd een quiltje gemaakt, dat werd doorgegeven aan de volgende deelnemer. Zij moest haar eigen interpretatie van het verhaal maken, in een quilt verwerken en weer doorgeven. Zo ontstonden mooie series.

Het was steeds super druk bij deze quilts. En Jeltje maar uitleg geven.

Modern Quilts

Een 2e extraatje waren de moderne quilts. De inspiratie groep modern quilten van het Quiltersgilde heeft deze informatieve tentoonstelling verzorgd. Er was veel belangstelling voor.

Er stonden vaak groepjes druk te praten voor een quilt. En dat was precies de bedoeling. Een aantal posters gaf uitleg over modern quilten. Ze zijn veel gelezen en gefotografeerd!

We waren dit jaar gast-tentoonstelling bij de Patchwork en Quiltdagen. Dat is ons goed bevallen en ook veel bezoekers vonden dit fijn. We hadden een mooie plek in de grote hal, waar op mooie tentoonstellingsborden en met goede verlichting de quiltjes prachtig tot hun recht kwamen.

Informatiestand Quiltersgilde

Bij de informatie stand van het Quiltersgilde was het af en toe heel erg druk. Heel veel leden kwamen langs. Voor een praatje, om kaarten te kopen, om een vriendin lid te maken of om de leuke tas te halen. Je zag de rode tassen overal opduiken. Ook veel nieuwe leden wisten ons te vinden en gingen met de leuke tas, dit maal met inhoud, weer verder.

Dank jullie wel

Het waren fantastische dagen. Veel dank aan iedereen, die een quilt heeft ingestuurd. Zonder de quilts, geen tentoonstelling. Veel dank aan alle medewerkers en vrijwilligers, die hebben geholpen met vervoeren, fotograferen, ophangen en weer opruimen. Zonder jullie, geen tentoonstelling. En heel veel dank aan alle bezoekers. We hopen jullie een volgende keer weer te zien.

Marina Brito de Campos

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *