rode tassen

Het zag rood van de tassen

Terugblik op de tentoonstelling voor Miniatuurquilts

Het gonsde de eerste dag al. Hoe kom je aan die leuke rode tassen ? Er kwamen zelfs vragen via Facebook over. Gelukkig was het antwoord helder en duidelijk: leden krijgen dat bij de stand van het Quiltersgilde als zij zich even melden. In de loop van de dag, kleurde de hal steeds meer rood.
In totaal zijn er 750 rode tassen weggegeven en hebben we 53 nieuwe leden mogen begroeten. Een resultaat waar we erg tevreden mee zijn.

het zag rood van de tassen

Informatiestand van het Quiltersgilde

Het was gezellig druk bij onze stand. Het was 3 uur ’s middags voor we eindelijk een kop koffie konden halen en dan nog duurde het een half uur voordat die leeg was. Veel gesprekken met leden die iets kwijt wilden, een persoonlijk verhaal, advies voor stofaankoop om de mysterie te maken, spijtoptanten die opnieuw lid wilden worden en groepen vriendinnen die gezellig een dagje uit waren.

Een anekdote? Misschien van die ene mevrouw die naar Europa was gekomen  ter gelegenheid van haar vaders 97e verjaardag. Ze waren samen naar Parijs gegaan en daarna naar Amsterdam. Toen las ze dat de Patchwork en Quiltdagen in Rijswijk waren. Gelukkig  kon zij haar verblijf met 2 dagen verlengen om deze beurs te bezoeken.
Ze wilde graag een tas kopen als souvenir en herinnering aan deze dag. De tassen waren eigenlijk niet meer te koop maar toch hebben we voor haar een uitzondering gemaakt. Als dank voor haar bezoek hebben we haar daarbij een jubileumspeldje cadeau gedaan. De volgende ochtend zou ze terug vliegen naar Australië en ze was onder de indruk van de prachtige quilts die tentoon gesteld werden en het aanbod van de winkels.

Een andere leuke gebeurtenis was een mevrouw die haar mysteriequilt van 2018 kwam laten zien. Zij had die echter niet in kerststoffen gemaakt maar in herfstkleuren en daarvoor een aantal blokken veranderd.

Nieuws

Een beurs is altijd een goed moment om nieuwe dingen te lanceren. Nieuw was de bekendmaking van een ledendag op 7 september van dit jaar.  Een Meet&Greet voor traditionele quilters. Heb je dit gemist ? Hier kun je alles  erover lezen.
Zodra het nieuws bekend was gemaakt, begonnen de aanmeldingen binnen te komen. 

Er waren ook 12 nieuwe kaarten, die voor het eerst te zien en te koop waren. Ieder jaar worden deze kaarten gemaakt van foto’s van quilts van onze leden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *