Ontmoetingen

Ontmoeting in de winkel

Onlangs was de verleiding onderweg te groot. Als ik even van de snelweg ging, de afslag pakte kon ik langs bij een van mijn favoriete quiltwinkels. Zo gedacht, zo gedaan. Het was rustig en na een “hallo, gezellig dat je er bent” ontstond al snel een gesprek tussen de weinige mensen in de winkel. Dat we de workshops zo missen, dat er geen beurzen en tentoonstellingen zijn en dat het allemaal zo lang duurt, enz. En zo kwamen we vanzelf te spreken over de tentoonstelling van miniatuurquilts tijdens de Patchwork & Quiltdagen in Rijswijk.

Over de top met miniaturen

Zoals inmiddels overal gecommuniceerd  zal de tentoonstelling van miniatuurquilts te gast zijn tijdens de Patchwork & Quiltdagen in de Broodfabriek te Rijswijk. De organisatie heeft goede hoop dat dit evenement door kan gaan. Als zogenaamd ‘doorstroomevenement’ is er geen restrictie onder de huidige coronaregels.

Als ook de winkeliers en bezoekers het aandurven kunnen we elkaar eindelijk weer gaan ontmoeten in Rijswijk van vrijdag 15 tot en met zondag 17 oktober komend najaar. Bijna iedereen die ik spreek is enthousiast en hoopt de beurs te kunnen bezoeken.

Buiten dat het leuk is om weer lekker in de lappenmanden te snuffelen, zijn de tentoonstellingen ook de moeite waard. In de eerste plaats zijn we druk met de voorbereidingen van onze eigen tentoonstellingen:

  • Tentoonstelling van miniatuurquilts met het thema ‘Over de top’;
  • Tentoonstelling van De ‘half en half uitdaging’. Ruim 140 leden deden mee en de resultaten zijn te zien samen met de inspiratiefoto’s;
  • Tentoonstelling van quiltjes van de Nederlandse deelnemers aan de ‘International Exchange’. Een internationale versie van de uitdaging op basis van inspiratiefoto’s;
  • Tentoonstelling Recycled Textiles, een EQA initiatief (European Quilt Association). We tonen de 11 quiltjes van de Nederlandse deelnemers en via deze link recycled textiles kan je alle inzendingen bewonderen.

En of dat allemaal nog niet genoeg is, zullen we ook aanwezig zijn met de informatiestand van het Quiltersgilde en kunnen bezoekers aanschuiven voor ‘een praatje en een daadje’.

De blokken voor Limburg, die ook tijdens de P&Q dagen nog ingeleverd kunnen worden, gaan we in elkaar zetten. Wij zorgen voor materialen en naaimachines. Via deze link kom je op de pagina met alle informatie en relevante links Patchwork en Quiltdagen, Broodfabriek Rijswijk  Met de code QG2021 bestel je kaartjes met 2 euro korting.

Midweek 2021

Hoewel we begin dit jaar opgewekt gestart zijn met de voorbereidingen voor de midweek in oktober, hebben we helaas moeten besluiten deze activiteit niet door te laten gaan. In de verwachting dat de 1,5 meter regel in oktober zou zijn afgeschaft, hebben we begin juni de inschrijving voor de midweek opengesteld. Dat leidde tot 53 aanmeldingen van leden.

De midweek, waarbij onderling contact, van elkaar leren en gezelligheid zo belangrijk zijn, kunnen volgens ons niet georganiseerd worden met inachtneming van 1,5 meter afstand onderling. Ook willen we het risico uitsluiten dat tijdens de midweek een besmetting zou kunnen plaatsvinden.

Gezien de nieuwe toename van de besmettingen en de onzekere situatie hebben we dan ook moeten besluiten dat het financiële risico voor het Quiltersgilde te groot wordt. Omdat wij tot medio juli kosteloos konden annuleren, hebben we daartoe besloten. Het is jammer want Jeanette Broer, Elfriede Grooten en Marijke Leenders hebben veel zin in de organisatie.  Zodra wij hiertoe weer mogelijkheden zien gaan we weer een midweek organiseren.

Ontmoetingen in de regio

Met evenveel enthousiasme en inzet zijn enkele regio’s begonnen met de organisatie van regiodagen voor het najaar van 2021. Een volledig overzicht is binnenkort in Quiltnieuws te vinden. Maar, ook hiervoor geldt dat de 1,5 meter regel niet meer van toepassing mag zijn. Als dat wel zo is dan zullen de dagen ook dit najaar weer komen te vervallen. Laten we optimistisch eindigen en duimen dat we elkaar weer gaan ontmoeten dit najaar. In kleine kring met je gevaccineerde bee-leden of in ruimer verband in Rijswijk of gezellig met de mensen uit je regio.

Tot dan, blijf gezond en graag tot ziens.

Inge van Koningsveld

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *