Een kleindochter-Omi quilt

Onze lange, heerlijke, ontspannen winterreis zit erop

Er was meer dan voldoende tijd om aan mijn kleine quilt- en handwerk-projecten te kunnen werken. Maar het maken van groot werk is toch echt iets om thuis in je eigen werkkamer en/of atelier te doen.

Dit jaar staan er zeker twee quilts op de planning. Ik ben tijdens de winterreis begonnen met tekeningen van mijn twee kleinkinderen om te zetten met borduursteekjes in patchblokken. En die gaan verwerkt worden in quilts voor die twee. Met natuurlijk vele bonte stofjes waar we samen veel over kunnen “Quebbelen”!

het verwerken van een kindertekening

 

Maar voor dat ik daar echt mee verder ga was eerst de oudste aan de beurt voor een logeerpartij. Mét de belofte dat zij (bijna acht jaar oud) samen met Omi een speel-quilt mag gaan maken en “achter de naaimachine” mag zitten. Die logeerpartij is natuurlijk heerlijk maar dat met die naaimachine is toch een spannend iets.
Met veel goede tips van andere quilt-Oma’s durf ik het wel aan.

Samen een speelquilt maken

En dus heb ik samen met haar een quilt in elkaar gezet.
Het begon met stofjes uitzoeken.

Isa aan het werk
Daarna alles op maat snijden, wat wel een klusje voor Omi is natuurlijk. Alle stofjes op volgorde leggen en hup achter de naaimachine.

Ik zal eerlijk zeggen, wat is dat spannend!

Maar ik geloof dat ik een natuurtalent bij me heb zitten. Alsof het de gewoonste zaak was zit “mevrouw” daar achter de naaimachine en gaat als een volleerde quiltster aan de slag. Wel met natuurlijk de nodige instructies en voorwaarden. Maar nogmaals, Omi vond het veel spannender dan deze leerling.

 

Dag twee van de logeerpartij is dus maar besteed aan het uitzoeken van een mooi stofje in onze plaatselijke quiltwinkel voor de rand.

 

En voor de achterkant viel haar oog op een prachtige fleece van een goede kwaliteit.

Met de vraag; “Omi dat kun jij toch ook wel?”, ben ik voor de eerste keer met spraylijm en fleece aan de slag gegaan.  En terwijl zij geniet van een leuke kinderfilm samen met Opi op de bank zit ik met een gelijmde top achter de naaimachine om deze door te quilten. Wat een gemak die spray. Die staat vanaf nu vaker op de quilttafel. Het verschuift totaal niet en na afloop is de quilt heerlijke soepel.
Op verzoek van Isa zijn er een tweetal siersteekjes in de rand gekomen.

De kleindochter-omi quilt is een AFFO

 

Na twee volle dagen patchen en quilten ligt er nu een bijna-AFFO op de tafel.

De bies ligt al klaar en het etiket is ook al uitgezocht. Want een quilt zonder etiket kan echt niet. Samen met Opi heeft ze een prachtige titel voor haar eerste quilt bedacht. En ik denk dat als zij na vier dagen logeren weer naar huis gaat er een extra tas mee moet voor haar eerste quilt.
En ik weet zeer zeker dat er meer zullen gaan volgen.

Groet van een zeer trotse Omi, Maria Teeuwe-Holtslag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *