Art Almere

Wanneer ik buiten de bekende paden wil treden, word ik vaak in verwarring gebracht. Op zoek naar een eigen ontwerp stoor ik me soms aan het gegeven dat een ander al iets heeft gecreëerd.

Art groep Almere

Daarom is het prettig dat wij in Almere een kleine maar inspirerende groep hebben, het leveren van kritiek is telkens een stapje verder naar waar ik en de anderen naar toe willen.

Zo hadden wij de vorige week het weven van stoffen, al een paar jaar eerder had ik hier al eens een workshopje gegeven aan mijn Bee leden. Het leuke hiervan is dat je stoffen gaat veranderen, je maakt eigenlijk door het gebruik van twee of meer repen een andere basis waarmee je verder kunt.

Collage Art Groep Almere

Niet alleen stoffen kan je veranderen maar ook de plastic tassen van bv de supermarkt. Snij die dingen in repen weef ze en door het strijken onder bakpapier wordt het een geheel en ook daar kan je weer mee verder bedenken.


Zo had ik een placemat met mijn geliefde haring op bord gemaakt voor de Tentoonstelling Dagelijkse Kost in Rijswijk in 2015.

Dagelijkse kost - Mia de Vos

Komende Komkommertijd

Maar nu breekt er een komkommertijd aan, veel mensen trekken er op uit met auto/vliegtuig/fiets. In veel gevallen gaat er een klein werkje mee in de koffer of rugzak. Favoriet zijn de hexagonnen.
Maar ook de met de hand gemaakte tekeningen, die later thuis verwerkt worden van impressies over de plek waar we zijn geweest. En niet te vergeten de quiltwinkels ergens in de wereld zijn favoriet.

groeten-uit-Poupehan

Dit jaar gaan wij niet op pad, er komt een renovatie van ons huurpoppenhuisje aan en dat gaat natuurlijk veel geld kosten, tuurlijk komt het op rekening van de verhuurder maar ik heb ook eigen wensen die ik graag wil nieuwe vloer- nieuwe werkplek – uitbreiding van de keuken etc.

En met de verwachting van een lange warme zomer ga ik in de tuin verder met hexagonnen of ander handwerk want er moeten nog een aantal mappen bekleed worden.

Maar geen nood, ik heb een lijst met leuke dagen gemaakt, zoals zie hieronder klik op de link en je leest de informatie:

UITTIPS van MiaTextielfestival De Weerribben

Secret Sister Sewinghood, in de St Joriskerk in Amersfoort

Veenkoloniaalmuseum; Quilt Plus

Horst (Lim) – Museum de Kantfabriek

 

Engeland- Birmingham- Festival of Quilts

 

Dit is een kleine greep kijk anders in de buurt waar je bent of er in een winkel/kerk een expositie is.

In juli is er nog een keer een Art Almere waar wij stof gaan bewerken met ? dat is nog een verrassing en daarna wordt het ergens in september. Met een heleboel vakantie verhalen en werk/ontwerp/ideeën waar we dan mee aan de slag kunnen gaan.

Mia de Vos

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *