Alles blauw wat de klok slaat

blauw als thema…

Ik heb me deze maand aan kunnen sluiten bij het Veelzijde-g Collectief. En zij hebben de kleur Blauw dit jaar als thema. Die kleur is dus dit jaar heel bepalend voor mij. Ik ben begonnen met alle lapjes blauw die ik heb te verzamelen.

Maar daar kan nog meer bij. Maandag 16 oktober hebben we indigo geverfd. Ik had nog nooit het indigovat zelf klaar gemaakt. Wel eens eerder meegedaan en een lapje in de indigo gedoopt bij een ervaren indigo en ecoverver.
Daarom wilde ik indigo  gaan verven en gelukkig vond ik twee medestanders. Twee artquilters die met de Beegroep in Winterswijk meedoen, hebben ook thema Blauw bij hun Artquiltgroep.  Zij komen in Beekbergen bij elkaar.

Wat maakt blauw zo boeiend ?

Blauw is de kleur van het vertrouwen, een stabiele kleur. Het heeft een kalmerende werking. Met de kans dat het saai wordt…..
Maar als je dat weet, kun je daar wat aan doen. Een tegenkleur, een extra accent.

Blauw is voor mij in eerste instantie de kleur van het water en de lucht. Het is een kleur die ik graag draag. Mijn kleinzoon zegt: “Oma is blauw, Opa is groen…..” Ik heb ooit al eens van alles over de kleur blauw verzameld op een pinterest bord

Citaten:

Joen Wolfrom spreekt in haar boek “Kleurgebruik voor quilters” over Zalige blauwen. “Over het algemeen is blauw een kleur van vrede en hoop. In een blauwe omgeving vermindert de spierspanning, daalt de bloeddruk en vertragen de ademhaling en de hartslag”

Marijke Eering en Marjanne Huising in het boek “Kleurenpracht met kruidenkracht” schrijven over het verven met indigo  : Indigo verbindt je met hemelse inzichten. Ze geeft je duidelijkheid over jouw kracht en macht. Starend naar de sterrenhemel, kom je tot reflectie “

Color Harmony Workbook is een prachtig boek met kleurencombinaties

Oefeningen in blauw

De week van de herfstvakantie was een drukke week; het begon met de dag indigo verven. Op woensdag bij de Beegroep in Winterswijk meegedaan met een oefening in borduren op soluvlies in combinatie met lutradur. Een workshop die beschreven staat in “Patchwork Professional” 03/2008, een workshop van Mirjam Pet-Jacobs. Ik heb de grenzen opgezocht in het kantachtig werken. Je ziet dan dat het vierkantje niet goed vierkant is, na het uitspoelen.

Op donderdag het tweede deel van de workshop Roesten. Roestlappen combineren prachtig met blauw.

En als klap op de vuurpijl, in het weekend bij Cordi in Groningen een workshop Tyvek en Lutradur gevolgd van Isabelle Wiessler. Ik had me voorgenomen daar vooral met blauw en groen te werken. Allemaal als oefening voor het thema “Blauw”. Twee dagen hard werken, maar het was genieten met volle teugen…..

Kijk maar mee. Geniet van de foto’s.

 

Tot gauw ….

Liesbeth Wessels

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *