Met veel plezier een boek lenen

Met veel plezier leen ik graag een boek  uit de bibliotheek van de Quiltersgilde.

Deze keer : The Quilted Object van Ineke Berlyn. Dit boek spreekt traditionele en art quilters aan, met leuke ideeën en duidelijke werkbeschrijving met foto’s.

boek uit de bibliotheek van het Quiltersgilde

 

Ik ga deze keer voor Art

 

Ook ik heb restjes stof. Geen gekochte stof, maar stof die ik geverfd heb.
Er staat een heel leuk artikel in het boek om een canvas schilderij te maken. Maar ipv een schilderij wil ik kaarten gaan maken.

Ik verzamel al mijn stofjes in allerlei paars tinten. Ook de kantjes en gaas komen uit de kast, evenals angelina vezels.

Na het quilten snijd ik de lap in stukken. Natuurlijk wil ik niet hetzelfde motief gebruiken als wat in het boek staat. Ik kies voor zo’n leuke telefoon, die we allemaal nog wel kennen, maar waarschijnlijk niet meer in huis hebben.

Nadat de telefoon erop genaaid is, snijd ik het geheel op maat en word het op een dubbele kaart geplakt en genaaid.

Lutrador

Er staan meer leuke dingen in het boek. Nu ga ik verder met lutrador. Dat is te koop in het wit en zwart en in verschillende diktes. Eerst maar eens de lutrador verven. Dat doe ik met transfer verf, eerst met transfer verf op A4 print papier verven/stempelen/gieten. Dat ziet er “raar” uit, de kleuren worden vele malen mooier als je het geverfde papier op de lutrador gaat strijken

 

Nu kan ik kaarten gaan maken.  Ik wil het een beetje abstract houden, bepaalde details van het verven accentueren. Eerst de lutrador op kaart formaat snijden en erna strijken op fiberfil. Doordat ik er fiberfil onder heb zitten, komt er meer diepte in te zitten met naaien

Ik vind het leuk om op verschillende manieren te werken, daarom naai ik op de ene kaart heel veel en de andere kaart pimp ik, zoals ik het leuk vind.

Zo, nu nog schrijven en dan mogen de kaarten op de post.

Fijne dag. Bianca Maas

2 antwoorden
    • Hannie zegt:

      Wat een leuk bericht heb je ervan gemaakt Bianca ! Je kaarten zijn prachtig en bijzonder! We kunnen nog heel wat leuke dingen maken uit het boek!

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *