Detail Olifant met Afrikaanse rand

Inspiratie met een nieuwe naaimachine

Oh, ik ben zo’n enorm blij ei! Vorige week woensdagavond is mijn nieuwe naaimachine afgeleverd! Een beetje spontaan en toch ook weer helemaal niet. Eerder in april was er de Patchwork en Quiltdagen beurs in Rijswijk. Los van de mooie quilts die daar tentoongesteld werden en de leuke tas voor leden van het Quiltersgilde die werd uitgedeeld was daar ook een naaimachine stand met mooie aanbiedingen. Het afgelopen jaar heb ik de markt al uitgebreid verkend en gekeken wat mijn volgende naaimachine zou kunnen worden. De aanbieding op de beurs paste uitstekend in dat plaatje. Ik heb leren naaien op een Bernina 700 serie uit 1965 en met dat in het achterhoofd geniet ik er extra van dat ik nu wederom de trotse eigenaar ben van een Bernina 700 serie. Maar nu uiteraard de moderne uitvoering. Groter, krachtiger en beter uitgerust dan de 440 waar ik nog prima op vooruit kon. Maar ja, luxe probleempje: met grotere quilts is die extra werkruimte in de nek van de machine wel heel erg fijn.

Bernina B770-QE naaimachine

Past prima op tafel

Koele kikker – not!

Ik kan er heel luchtig over doen en het als iets vanzelfsprekends opschrijven dat er gewoon een nieuwe naaimachine op tafel staat. Maar jullie trappen daar niet in, toch? Ik heb twee dagen vrij genomen van werk om uitgebreid de tijd te nemen om kennis te maken met de nieuwe opties en ongegeneerd uren achter elkaar lekker met het nieuwe speelgoed te spelen. Ik was niet de enige die daar de tijd voor nam. Tommy de minikater had hetzelfde idee. Hij heeft allerlei opties uitgeprobeerd – die ruimte in de nek van de machine is inderdaad groter dan bij de 440.

Kater Tommy op de B770

Maar dit ligt toch lekkerder – met z’n neus overal bovenop zonder compleet in de weg te liggen

Kater Tommy naast de B770

Het heeft natuurlijk weinig zin om hier een compleet verslag te doen van waar ik allemaal blij van werd of aan zat te draaien en rommelen. Maar ik heb mij uitgebreid uitgeleefd, dat kun je van me aannemen. En proeflapjes naaien terwijl er een stapel WIP’s ligt (ja, dat waren ook alweer Works In Progress) (okay, WISP’s – Works in Slow Progress) is ook zonde. Dus even lekker doorgestampt en er een stapel four patches uitgejast voor de Life is Beautiful quilt.Four patches bij Life Is Beautiful

De Olifant – Afrika

In m’n vorige blogje schreef ik over de voortgang met het quilten van mijn olifant quilt (patroon van Violet Craft) en dat ik zat te wachten op wat inspiratie over hoe verder te gaan met de achtergrond. Het experimenteren met de nieuwe naaimachine leverde gelukkig ook daar een bijdrage. Ik wil de olifant wat context meegeven. Het is een cadeau voor vrienden die graag naar Afrika afreizen om oa de big 5 in hun eigen omgeving te zien, dus leek het mij leuk om wat Afrikaanse grafische ontwerpen te gebruiken als filler. Ik heb onderstaande afbeelding gebruikt als inspiratie en een eerste strook toegevoegd.

inspiratie Afrikaanse grafische patronen

De inspiratie

 Inspiratie vertaald naar Detail Free Motion Afrikaans patroon

Uitgewerkt in Free Motion zonder linealen – een primitive look & feel

Olifant Inspiratie Afrikaanse band

Eerste stukje achtergrond is er

Ik ga gauw weer verder met spelen en ontdekken. Het ging geloof ik weer wat regenen dit weekend, dat past mij uitstekend. Daar kunnen jullie je vast alles bij voorstellen, toch?

 

Lieve quiltgroeten,

Marjolein den Boer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *