Algemene Ledenvergadering 2019

Het is weer geweest, onze jaarlijkse ledenvergadering gehouden op donderdag 25 april in Nijkerk.
De vergadering waarin het bestuur verantwoording aflegt over het beleid van het voorgaande jaar en haar beleidsplannen voorlegt om te bespreken. De vastgestelde stukken zijn binnenkort te vinden op de website onder het kopje “Onder ons”.
We begonnen met 95 aanwezigen maar zoals altijd druppelden er nog mensen binnen.  De gebruikelijke openbaar vervoers- en andere wegproblemen.


De vaste agendapunten riepen geen vragen op en we snelden door de agenda heen. Uit de zaal kwam de reactie dat het zo jammer is dat de Algemene Tentoonstelling niet doorgaat dit jaar en  een tweejaarlijks evenement gaat worden. Het was een feestje om naar toe te gaan. Die mening deelde de voorzitter ook, maar soms moeten er andere beslissingen genomen worden!

Als toegift bij de rondvraag las Maria Teeuwe dit gedicht voor:

Vrijwilliger zijn…
is vrijwillig.
Maar niet vrijblijvend.
Vrijwilliger zijn…
Is verbonden,
Maar niet gebonden.
Vrijwilliger zijn…
Is onbetaalbaar,
Maar niet te koop.
Vrijwilliger zijn…
Is positief denken,
Is positief doen.

Vrijwilligers hebben als doel,
Voor iedereen een goed gevoel.

Dank bestuur voor zo’n fijne vereniging.  Dank je wel MariaSamenstelling Bestuur

We namen afscheid van onze secretaris Jannie de Breuk, met een dank je wel speech beschreef de voorzitter hoe zij samen met Jannie  in het bestuur begonnen is en  hoe zij samen in hun functie gegroeid zijn.  Dank je wel Jannie voor alles wat je gedaan hebt, je stond altijd klaar en had een luisterend oor.

Als nieuwe secretaris is Gerrie Schoonebeek benoemd, zij is ook nieuw in het bestuur. Niet nieuw als medewerker omdat zij haar sporen al verdiend heeft als regiocoördinator in Utrecht en als lid van de tentoonstellingscommissie van de Algemene Tentoonstelling. Veel succes Gerrie.De lunch en het middagprogramma

Een lunch hoort erbij. Tijd om even bij te praten  of nieuwe mensen te ontmoeten.

Het middagprogramma werd gevuld met een lezing van Hanneke Kwakkenbos : 300 jaar Rood & Wit Quilts, oneindig veel variaties“. Gebaseerd op het boek ‘Infinite Variety” over een verzameling rood-wit quilts van Joanna S. Rose.  Ongelooflijk wat men kan maken met rood en wit. Prachtige quilts waren er te zien.

Na de theepauze werden er enkele antieke rood-wit quilts geshowd door Desiree Langenhorst van Rhinetex. Leuk om de uitleg van het onstaan van sommige patronen te horen. Een geweldige aanvulling op het deel van Hanneke Kwakkenbos.

Een goed gevulde dag, in een goede sfeer. Tot volgend jaar maar weer…

Liesbeth Wessels

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *