Pan African Quilt Challenge Show in Kaapstad

Afgelopen maart schreef ik al over de Pan African Quilt Challenge 2015-2016. Ik was hiervoor benaderd om aan mee te doen. De deadline voor deze quilt challenge was in september.  De tentoonstelling zelf was een paar weken geleden in Kaapstad. Helaas kon ik zelf niet naar deze quilt show in Zuid Afrika. Twee vriendinnen konden dat gelukkig wel en Jacqueline Roose was daar een van! En zo kon ik dankzij hun foto’s toch een beetje meegenieten van deze quilt show.

Mijn bijdrage aan de Afrikaanse Quilt Challenge

Mijn bijdrage aan de Afrikaanse Quilt Challenge

De challenge

Aan de hand van foto’s zal ik jullie laten zien hoe deze quilt challenge in zijn werk ging. Iedereen die meedeed kreeg zes dezelfde stofjes toegestuurd en daarmee moest een blok gemaakt worden. Deze blok moesten we dan opsturen naar een ‘Twin sister’ ergens in Afrika, die toegewezen werd door de organisatie. Zij moest er op haar beurt een rand aan toevoegen. Daarna weer terugsturen en op tijd je eigen quilt afmaken voor de tentoonstelling in Kaapstad.

 

 

 

Hieronder zie je dus mijn bijdrage met de border die gemaakt is door Sue Prins uit Kaapstad. Een heel mooi ontwerp van Keltische knopen die mijn blok prachtig versterkt. Daar was ik dus heel blij mee!

De andere quilts die bij elkaar hoorden heb ik hieronder dezelfde letter gegeven. Zoveel variatie!

Quilts on tour

De quilts gaan nu op rondreis door de landen in Afrika die hebben meegedaan. Omdat ik de enige uit Ghana ben die heeft meegedaan, denk ik niet dat ze ook mijn kant zullen opkomen. Ik ben benieuwd wanneer mijn quilt met die mooie border weer naar huis komt!

Groetjes, Hilde

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *