Yvon en Harry Roelands in ‘Quilters in quarantaine’


Hallo allemaal,

 

Welke invloed hebben de coronamaatregelen op jullie quiltleven?

Best veel denk ik maar ook weer niet zoveel. Ik ben al vaak thuis, maar de “bee-tjes” zijn afgezegd. Deze bezocht ik gemiddeld 1 x per week (4 verschillende). Verder ben ik “meewerkend” oma vooral voor de kleindochters die achter ons wonen in dezelfde straat. Ik houd dus rekening met de schooltijden en de tijden dat onze dochter moet werken/overwerken. Zij werkt nu vanuit huis net als de meisjes hun schoolwerk thuis doen. De vader van de kleinzoons heeft het kunnen regelen met werkgever en de moeder van de jongens dus dat geeft een zorg minder.

Harry mag voor zijn werk nog niet “de straat op” i.v.m. zijn geopereerde hand. Hij is nog niet “knok-ploeg-geschikt” verklaard. Hij werkt van huis of is oproepbaar maar het is niet de bedoeling dat hij vanuit een bureau werkt, juist om besmetting te voorkomen.

Hoe breng je deze dagen door?

De tuin is inmiddels wel gereed voor de winter dus we zijn op dit moment des te blijer dat we een tuin hebben waarin we met een boekje of handwerkje kunnen zitten in de zon en uit de wind. Verder niet veel anders als anders, behalve dat we/een van ons beiden de deur uit gaan om een noodzakelijke boodschap te halen.

Heb je lapjes gehamsterd of kan je wel even vooruit met je stoffenvoorraad?

Twee van mijn bee’s zijn in de 2 Zeeuwse quiltwinkels in Wemeldinge en Kerkwerve. Het is dus moeilijk om daar zonder een lapje de deur uit te stappen (heel soms!). Maar ik heb een kamertje vol met dozen vol lapjes! Het gebeurt wel eens dat ik in een doos grabbel en een “nieuw” lapje tegen kom 😊. Verder verzamelde ik voor a.s. quilts die nog in de planning staan… haha


Ben je aan iets nieuws begonnen of maak je juist af wat anders bleef liggen?

Op quiltgebied ben ik nu mijn wekelijke patchwerkje versneld aan het afmaken (wordt beetje beu, haha). Dit is “the Lucy Boston “Patchwork of the Crosses” quilt. Deze kwam als BOM vorig! jaar binnen. De blokjes zijn makkelijk in een doosje te stoppen om mee te nemen. De blokken zet ik thuis aaneen. Ik heb besloten deze niet in “Sprei”-formaat meer te maken, 1.50 x 1.50 m.

Verder had ik mezelf beloofd geen grote quilts meer te maken, zodat ik er meer kan “produceren” per jaar… maar bij het uitkomen van de stoffen heb ik me opgegeven voor de mysterie “Row of the Dutch Quilters”…. Tja

Verder “moet” ik nog:  mijn eigen variatie van Fleur van Susan Smith, Okhampton van Karen Styles, en nog eea is er in de planning.

Maar ik ben nu sinds kort weer wat breder aan het handwerken. Sinds 20 jaar dit niet meer gedaan/gekund te hebben ben ik weer aan het haken (omslagdoek) en aan het borduren (de zes x zes blokjes van Soed idee/Klossie), straks verder met blokje 11. Dit wordt ook een quilt, maar ga die naar mijn eigen ding vermaken…

Yvon Roelands

Heb je nog tips voor andere quilters?

Ga rustig door met onze heerlijke tijd gebruikende hobby en maak je niet te zenuwachtig. Houd je aan de regeltjes voor het corona al is het niet voor jezelf maar juist voor de ander!

Lieve dames, hou jullie goed! En groetjes vanuit het Zeeuwse,

 

(Harry) en Yvon Roelands, ons fotografen-duo

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *