Workshop quilten op Internationale Vrouwendag in Haarlem Noord

8 maart Internationale Vrouwendag

Vereniging Delftwijk Hand in Hand, organiseerde  op 8 maart voor migrantenvrouwen uit de wijk Delftwijk in Haarlem Noord een dag met allerlei workshops, waaronder quilten. Het doel van deze vereniging is het activeren en emanciperen van [migranten]vrouwen d.m.v. activiteiten en info bijeenkomsten.

idee van de Snuffelclinic

Ze vroegen mij, een quilter met maar twee jaar ervaring, deze workshop te geven. Met hulp van het Quiltersgilde en quiltwinkel de Sampler, Haarlem, is het gelukt een workshop op te zetten en te geven. Ervaring in lesgeven had ik als leerkracht basisonderwijs genoeg en daarom durfde ik het wel aan.
Het Quiltersgilde droeg bij met het patroon en aanwijzingen van de Snuffelclinic. Van het Quiltersgilde kregen we ook wat leuke lapjes stof [die we later zullen gebruiken] en informatie toegestuurd.
De Sampler, patchwork- en quiltwinkel in Haarlem, sponsorde ons met batting en een kortingskaartje voor de eerstvolgende besteding in hun winkel.

De workshop

Toegerust met alles kon de workshop beginnen. De vrouwen gingen enthousiast aan de slag met het knippen en naaien van de onderdelen, die ik van te voren al deels had gesneden en per vlinder in een zakje gedaan. Het naaien was nog wel lastig, omdat de steken in eerste instantie wel wat aan de grote kant waren, maar al doende ging het steeds beter en werden de steken steekjes. Een aantal vrouwen vond het niet zo leuk en zijn halverwege gestopt, maar een achttal vrouwen bleef enthousiast. Helaas door tijdgebrek kwam het werk niet af. Zij namen hun werk mee om het thuis af te maken

 

Twee vrouwen voegden hun vlinder samen en het plan was om er een kussen voor een van de dochters van te maken. Andere vrouwen lieten hun vlinder achter en daarvan gaan we bij een volgende bijeenkomst een wandquilt maken en uitbreiden met de lapjes van het Quiltersgilde en de lapjes die de vrouwen dan zelf mee nemen.En nu verder…

Het was een gezellige dag, met als resultaat dat 5 vrouwen de volgende bijeenkomst zullen bijwonen. Hopelijk de start van een quiltbee in Haarlem Noord.

Helaas wilden een aantal vrouwen niet zelf op de foto met het eindresultaat. Daarom zijn er alleen foto’s van hun werk en handen.

Sonja Veenstra.
Haarlem

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.