Verslag Regiodag Maasbracht gehouden op 21 april 2017

José Wijshoff, onze regiovertegenwoordiger, begon de dag met een welkomstwoordje en een powerpoint presentatie over Japans vouwwerk en patchwork.

Alles ter voorbereiding op het werkje van de dag, een variatie op de cathedralwindow. Iedere deelnemer kreeg een zakje met lapjes (en een paar paaseitjes) en kon een vierkant met vier windows maken.
Een aantal deelnemers was zo enthousiast dat zij bij de stand van Marij uit Beek meteen meer stof kochten voor een groter project . Er  werden onderling lapjes geruild of restanten voor extra blokken verzameld.

regiodag Maasbracht april 2017

Boekenbeurs

Tussen de bedrijven door was er gelegenheid om te snuffelen bij de boekenverkoop.
Iedere deelnemer kon tot een maximum van vijf, oude of minder geliefde patchworkboeken te koop aanbieden. Dit bleek een groot succes, aan het einde van de dag waren de meeste boeken verkocht. Dit bewijst weer eens, dat wat voor de een oude koek is, voor een ander ‘oh wat leuk’ kan zijn.

 

Show and Tell

Chris en José presenteerden in de middag de show en tell. Er waren mooie quilts te bewonderen. Enkele deelnemers en introducés waren voor de eerste keer op de regiodag en ook zij lieten iets van hun werk zien. Dat voorbeeld verdient navolging! Een van de bezoekers toonde een zeer complexe en mooi uitgevoerde quilt, die we waarschijnlijk zullen terugzien op de landelijke tentoonstelling.

Al met al een levendige en inspirerende bijeenkomst !

Houd de website in de gaten voor gegevens over de  volgende regiodag!

geschreven door Paulien van Hulten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.