Verslag Regiodag in Alphen aan den Rijn, oktober 2016

De 50ste Regiodag Zuid-Holland noord in Alphen aan den Rijn

Een bijzondere dag, niet alleen de 50e keer maar ook afscheid van Lia Rooswinkel. Regiovertegenwoordiger sinds 13 jaar. Jacqueline Verhoef volgt haar nu formeel op en heeft er samen met Trees Bijsterveld een geweldige dag van gemaakt.

Petra Prins was uitgenodigd voor de winkel en voor een presentatie van haar quilts en tops. We hebben genoten van de verhalen die dat losmaakte en ook veel geleerd. Wist u bijvoorbeeld dat een NL’se quilt te herkennen is aan het feit dat de top en achterkant op elkaar zijn genaaid en dan gekeerd? De Amerikaanse quilts zijn allemaal afgewerkt met een biesje. Ook over de gaten in oude tops, vaak waar bruin, paars of rood zat. De bruine verfstoffen waren vroeger op basis van ijzer en dus oxideerde (verroeste) dat in de loop der jaren. Gelukkig hoeven we daar nu niet bang meer voor te zijn.

foto-van-alle-mandjes

Regio Zuid-Holland Noord

Tijdens deze dag, waar 115 van de 134 inschrijvingen een plekje hadden gekregen, werd het mooiste mandje van de vorige bijeenkomst gekozen. Er was veel moois om uit te kiezen (zie de foto)

Het werkje van deze regiodag bestond uit een oogstmandje met 2 miniatuurquiltjes op basis van foundation piecing. Een beetje gepuzzel maar uiteindelijk lukte het iedereen.

De dag werd afgesloten met een verloting, vast onderwerp in deze regio. Ter gelegenheid van de bijzondere dag was er voor íedereen een prijsje!

Het mooiste compliment kwam wellicht achteraf; de ledenadministratie kreeg het verzoek van een mevrouw die had opgezegd. Nu ze deze regiodag had meegemaakt kreeg ze spijt en wilde ze de opzegging terug draaien. Een mooier compliment kunnen Trees en Jacqueline niet krijgen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.