Wat is dat, een Regiovergaderdag?

Een gezellige dag

Elk jaar rond deze tijd wordt een bijeenkomst met alle Regiovertegenwoordigers en het bestuur georganiseerd, de Regiovergaderdag. Dit jaar was deze bijeenkomst op 15 januari gepland. Normaal zijn we dan met elkaar te gast in de Schakel in Nijkerk waar een ruime zaal voor ons is gereserveerd. Iedereen wordt verwelkomd met een kop koffie of thee waarna wordt gestart met de vergadering. Tussen de middag verzorgt de Schakel een lekkere lunch en aansluitend wordt het middagprogramma ingevuld door de vertegenwoordigers van één van de regio’s die een kleine workshop voor de aanwezigen hebben bedacht. Een leuke dag waar veel ruimte is voor informeel contact met elkaar.

Zoomen

Nu alweer voor het tweede jaar kon dat, vanwege de Coronamaatregelen, niet op die manier worden georganiseerd. We moesten opnieuw terugvallen op een vergadering via Zoom. Zonder de koffie, de lunch, de workshop en het stukje gezelligheid. Een heel andere beleving dan elkaar in levenden lijve ontmoeten, maar we beginnen er inmiddels een beetje aan te wennen en het is ook wel fijn dat dit wél kan. Je kunt in elk geval de belangrijkste punten en eventueel voorkomende problemen met elkaar bespreken.

Wat wordt er zoal besproken?

Er zijn 18 regio’s verdeeld over het land met elk twee Regiovertegenwoordigers. Sommigen hiervan draaien al jaren mee, anderen zijn minder lang vrijwilliger voor de vereniging. Maar bij allemaal is het enthousiasme groot om voor de leden elk jaar één of meerdere regiodagen te organiseren.

Als bestuur zijn we heel blij dat openstaande vacatures voor Regiovertegenwoordigers meestal vrij snel worden ingevuld door nieuwe dames. Ook dit keer konden we weer 5 nieuwe medewerkers verwelkomen.

Corona heeft het de afgelopen anderhalf jaar ook de Regiovertegenwoordigers niet makkelijk gemaakt. Soms wisten we van tevoren dat Regiodagen vanwege de maatregelen niet konden doorgaan, maar in het najaar van 2021 moesten enkele Regiodagen zelfs op het allerlaatste moment worden afgezegd. Dat levert natuurlijk behalve teleurstelling een hoop hectiek op. Met name de administratie die daarop volgt om alle deelnemers weer terug te betalen is een hele inspanning voor de Regiovertegenwoordigers.

Wat ook steeds vaker naar voren komt is dat de zaalhuur in een aantal regio’s steeds hoger wordt. Uiteindelijk moet dit worden doorberekend aan de bezoekers. Dat is een dilemma omdat je als Regiovertegenwoordiger zoveel mogelijk leden een leuke dag wilt bezorgen voor een niet al te hoog bedrag. En soms is het inschrijfgeld al relatief hoog omdat de zaal al duur was vóór de prijsverhoging. Het blijft dus in veel regio’s een uitdaging om voor een redelijk bedrag een zaal te vinden die geschikt is voor het organiseren van een Regiodag.

Dit is een punt wat binnen het bestuur apart zal worden besproken om te zien waar eventueel financiële ondersteuning nodig én mogelijk is.

 

De regiodagen in het voorjaar

 Voor maart en april staan in 15 regio’s Regiodagen gepland. In twee daarvan zelfs elk twee dagen. Helaas hebben we nu vernomen dat de regiodagen in maart niet door kunnen gaan vanwege de Corona maatregelen. We hopen dat de regiodagen in april wel door kunnen gaan.

Wil je je inschrijven dan kan dat HIER

Overigens kun je door het hele land de Regiodagen bezoeken, ook buiten je eigen regio.

Introducees

 Vorig jaar is besloten dat belangstellenden op een Regiodag éénmalig welkom zijn als introducee tegen een extra betaling van € 5.-  Na de Regiodagen wordt elke introducee persoonlijk aangeschreven met de vraag of zij een leuke dag heeft gehad en eventueel belangstelling heeft om lid te worden. Dat heeft na de Regiodagen van afgelopen najaar twee nieuwe leden opgeleverd. Dat lijkt weinig maar het aantal Regiodagen was toen maar beperkt.

Met goede moed vooruitkijken

De vergadering kon na een kleine twee uur worden gesloten. We zijn weer van elkaar op de hoogte en kunnen alleen maar hopen op een tijd  waarin alles weer volgens plan kan worden georganiseerd. Dat de regiodagen als ze zijn aangekondigd gewoon in de agenda kunnen, omdat ze door gaan. Dat zou voor iedereen fijn zijn.

Marjolein van der Eijk

Regiocoördinator

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *