Placemat parade en Sprookjesquilt

Op volle toeren


Met het tuinseizoen inzicht wil ik graag het een en ander afmaken. Zo zette ik wat vaart achter de Sprookjes en Feathers quilt en maakte ik voor ons koperen huwelijksfeestje een parade van gequilte placemats.

 

 

Tafel vol fleurige placemats


Ik vond het leuk om een aandenken mee te geven aan de gasten en daarom had ik voor iedereen een eigen placemat gemaakt. In iedere quilt die ik maak zit wel roze dus het was voor mij best even puzzelen om ‘mannen versies’ te maken. Maar met een vleugje blauw en bruin, wat ik zowaar ik in huis had, kwam ik een heel eind. Ik wilde namelijk geen nieuwe stoffen kopen voor dit project en dat is op een stukje stof voor de eind biezen na gelukt. Op een koperen plantenlabel schreef ik de namen en voilà zo zag de gedekte met placemats eruit. Ik heb de foto’s gemaakt voordat iedereen kwam en het eten werd opgediend, maar je kan je vast wel een tafel vol met verse broodjes, scones, taartjes, bonbons, koekjes etc. inbeelden ;-)

 

 

Sprookjesquilt


De achterstevoren uitdaging. Och, och wat was ik eerlijk gezegd dit project een beetje zat het afgelopen najaar. Met veel enthousiasme was ik eraan begonnen, maar op een gegeven moment liep ik achter en vond ik de blokken ook niet meer leuk om te maken. Ik heb toen alles weggelegd, zo van komt wel een keer… Na een maand of twee pakte ik de blokken weer uit de la, want ik moest er eigenlijk nog maar 18 maken. Weer werd ik er niet blij van, dus hop terug in de la.


Tot dat ik Rose-Anne haar quilt zag hangen op de Handwerkbeurs in Zwolle. Ik dacht wat zonde eigenlijk dat mijn blokken achterin de kast liggen. Bij thuiskomst haalde ik de boel tevoorschijn en dacht ‘hoe kan ik het afmaken dat ik er weer plezier in krijg?’ Het antwoord was heel simpel. Ik heb m’n lievelingsblokken gepakt en ben daar mee begonnen om de quilt uit te leggen. Na wat schuif werk was het leggen van de uni kleuren in schuine banen het mooist.


sprookjesquilt top


Ik heb lang niet alle blokken gebruikt omdat ik hem dan te groot vond worden. Nu is ie 1.50 x 1.80 – prima maat wat mij betreft. Met een handjevol aan color-cathes gooide ik de quilt in de wasmachine en heb ik er al onder gezeten tijdens het kijken van Midsomer Murders (een heuse quilty pleasure van mij) en m’n dochter zit zoals je ziet ook graag onder deze fleurige Sprookjesquilt.

 

 

Voorjaar op de zolder


Herinneren jullie deze nog? De vrolijke Feathers Quilt. Eindelijk hangt ie af en wel over m’n quiltrek heen. Met zo’n uitzicht wordt de was opvouwen nog leuk om te doen ook.

 

 

Heather Ross


Wat een fantastische collecties ontwerpt zij toch telkens weer. De Trixie serie is eigenlijk opnieuw uitgebracht en ohhh kijk nou, hoe snoezig zijn de muisjes? Ik mocht van mijzelf pas in deze stof snijden als ik de Sprookjesquilt en Feathers quilt af had, maar de verleiding was te groot. Ik kon niet anders dan m’n rolmes in deze kleurrijke stoffen zetten. Op internet kwam ik dit leuke Trellis patroon tegen. Ik heb al een aantal ‘bloemen’ gemaakt.

 

 


Heb ik dan nog meer gemaakt. Jazeker! Een paar blokken voor De Nieuwe Wending Uitdaging. Aankomende maandag wordt er weer een nieuw blok gedeeld hier op het blog en social media: Instagram #denieuwewendinguitdaging Facebook gesloten groep De Nieuwe Wending Uitdaging.  Je kan nog meedoen!


En deze naaimachine hoes schudde ik ook nog even uit m’n mouw. Altijd leuk om cadeau te geven aan iemand die net een nieuwe naaimachine heeft aangeschaft.

 


Zo dat was weer een heel vol blog. Ik klap de laptop nu dicht, ga jullie een goed weekend wensen en ik duik samen met deze vrolijke griet op de bank onder de Sprookjesquilt!


Annemarijn geeft je een knipoog

 


Groetjes,

Richarda en een dikke knipoog van Annemarijn ;-)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *