werkboekje quiltweekend

Quiltweekend 2019: één-fout maakt sterk

Quiltweekend Quiltersgilde

Eindelijk was het weer zover om naar het Quiltweekend te gaan in hotel Bergse Bossen te Driebergen.

Het is altijd weer een feestje om er heen te gaan. Nieuwe mensen leren kennen. Heerlijke eten, niet denken aan de was of wat zullen we vanavond eten. Alleen maar bezig zijn met quilten. Het thema was: één-Fout maakt Sterk”.

Zeg het maar, geen idee welke richting dit op gaat. Dat is het leuke ervan.
Je fantasie en creativiteit moet aan het werk. De presentatie werd gegeven door Elfriede Grooten. Het komt er op neer dat het blijkt te gaan om de eenvoud en abstractie.

In de materialenlijst stond ook dat je foto’s of platen mee moest nemen van wat je aansprak zoals landschappen of bloemen. Als er maar een lijnen in voorkwamen.

Presentaties en aan het werk

Na de presentatie gingen we naar ons lokaal en werden we verder op weg geholpen wat de mogelijkheden waren. Een mooie lesbrief gekregen, die door Marijke Leenders is gemaakt.

Onze “juf” was op vrijdag Jeanette Broer. We hadden een aantal nieuwe deelnemers waarvan ik 2 dames heb gesproken die echt traditioneel werkten met patronen en dan vooral blokken. Dus deze dames hadden zo iets nog nooit gedaan.
Aan  nieuwe deelnemers wordt veel aandacht geschonken en dat is goed.
Mijn clubje bestaande uit Gerda, Dyonne en Ineke weten een beetje wat ons te doen staat.

Uit de meegenomen platen kies je er eentje uit die je aanspreekt. Met overtrekpapier de lijnen die je zag overtrekken. En dan ga je aan de slag met je stofjes.

Vorig jaar is mijn ontwerp weer groter geworden als ik wilde. Dus had ik me voorgenomen om een klein ontwerp te maken dus werd het A4 formaat. Als je op een doodpunt zat kwam de “juf” je adviseren. Maar ook uit de “klas” kreeg je leuke ideeën.

De zaterdag hadden wij Marijke en het leuke is dat elke “juf” je verder op weg helpt. Uit eindelijke had ik zaterdagmiddag mijn quiltje klaar. Ik had de smaak te pakken en ben met een 2e ontwerp begonnen. Het is heel erg leuk om te doen.

Zaterdagavond de Show and Tell. Dat is altijd heel gezellig. De verhalen achter de quilts die getoond worden zijn erg leuk en soms heel grappig.

Zondag hadden we Elfriede als “juf”. Ook mijn 2e quiltje kreeg ik af. Dit is me goed bevallen zo een klein werkstukje maken.


De 2 dames nog even gesproken en zij waren zelf verrast dat zij zo uit hun comfort zone zijn gekomen en hebben echt hele leuke ontwerpen gemaakt. Ze vonden het weekend heerlijk en hebben enorm genoten.

Uitkijken naar volgend jaar

En dan is het zo zondagmiddag. Na de lunch zijn we gaan evalueren en daarna zijn we in de andere lokalen gaan kijken naar de werkstukken.

Helaas zit het er weer op. Elfriede, Marijke en Jeanette, wat een goed team. De dames vullen elkaar perfect aan. Ze zorgen goed voor iedereen. Groot applaus voor de “juffen”.

Ik kijk nu al weer uit naar volgend jaar. Hoe en wanneer kan ik me  ook alweer opgeven ?

 

Jannie de Breuk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *