Heerlijke zomervakantie met als hoogtepunt The Festival of Quilts

Flierefluitend en inspiratievol de zomervakantie door


Wat een zaligheid was deze vakantie. Zes weken lang flierefluiten en inspiratie op doen. In jaren eens geen stress van de webshop, gewoon kijken wat we per dag konden doen. Op het tripje naar Birmingham Festival of Quilts en Maastricht na, hadden we niets gepland. Het weer was natuurlijk ook wel een feestje, naar het strand, bloemen en bessen plukken (toen we thuis kwamen was het schaaltje met de Japanse wijnbessen al bijna opgepeuzeld) verkoeling gezocht in de bios en had mijn dochter nog de nodige logeerpartijtjes.

 

Saffieren huwelijk


Voor mij was het reisje naar Engeland wel een van de hoogtepunten. Naast dat het voor mij de eerste keer was, was het extra bijzonder omdat we er met zijn 5-en waren. Mijn ouders waren afgelopen zomer 45 jaar getrouwd en dat vierden we (ouders, broer, zus en ik) in Birmingham. Naast gezellig samen zijn hadden mijn broer en pa een mannendag en doken wij dames de beurs op. Ok vooruit, mijn pa houdt stiekem ook van beurzen dus is hij is één dag met ons mee geweest.

quilt voor ouders 45 jarig huwelijk

patroon Throwing van Zen Chic

 

Festival of Quilts in Birmingham


Dag 1 begon al goed! Ik stond om 10:00 bij de stand van Alice Caroline om Liberty scraps te scoren. Ik grabbelde er van alles uit, mijn handen waren binnen no-time gevuld waarop het meisje achter de stand mij een mandje aanreikte. Heel handig want in dat mandje kon lekker veel. Ik vond dat ik uiteindelijk een keuze moest maken, maar nee dat lukte echt niet. Doe alles dan maar! Hoppa de eerste aankoop was een feit. Dat werden er uiteraard nog meer…

 

Alation vlinder quilt


Al maanden heb ik dit vlinder patroon uitgeprint liggen, zo van die maak ik ooit nog wel een keertje. Thuis toch maar de hoeveelheden opgeschreven voor het geval ik stof tegen zou komen. Ik kwam natuurlijk méér dan genoeg tegen. Ik verzamelde bij diverse stands al deze FQ’s bij elkaar voor de vlinder. De lapjes liggen nu keurig op een stapel in de kast. Het idee is om er volgend voorjaar aan te beginnen. 


Op vrijdag ben ik zelf nog even over de beurs gelopen en op zaterdag waren we er voor de laatste keer. Op deze dag heb ik de meeste quilts bewonderd. Wat een wonderschone quilts hingen er. Degene die mij het meest inspireerde was de Many Cherries In The Garden Quilt. Ik was zo onder de indruk dat ik compleet vergeten ben de quilt in zijn geheel op de foto te zetten. Ik heb alleen maar detail foto’s gemaakt. Maar als je deze link volgt dan zie je de quilt in zijn geheel (even naar beneden scrollen). Ik heb natuurlijk een boel foto’s gemaakt. Dat wordt lekker achterover leunen en meekijken.

Bonte verzameling

 

 

 

 

Kinder quilts


Tof om te zien dat er ook een podium werd aangeboden voor quilts gemaakt door kinderen. Het Piraten portret is toch geweldig!

 

De 1718 Challenge


Deze challenge ging over het repliceren van de Silk Coverlet quilt uit 1718. De originele quilt is gemaakt van zijden stoffen, met uitzondering van 6 stukken wol, fluweel en pluche. Bijna alle stoffen zijn afkomstig van kleding. Er zijn meer dan 120 verschillende stoffenontwerpen gebruikt en de oudste stof is geïdentificeerd uit de jaren 1640.

 

Criminal Quilts


Iets wat je niet zo snel verwacht maar daardoor juist enorm interessant is daar houd ik van. Zoals deze mini tentoonstelling van Ruth Singer over criminele vrouwen gefotografeerd in de Stafford Gevangenis tussen 1877 en 1916. De vrouwen hadden niemand vermoord maar waren veroordeeld voor diefstal, dronkenschap en kleine vergrijpen. Voordat de vrouwen de gevangenis verlieten werden zij op de foto gezet met hun handen voor hun borst. Dit werd gezien als identificatie. Hieraan konden ze zien of dat handen verminkt waren. Ruth heeft allerlei details over deze vrouwen verwerkt in diverse mini quilts.

 

 

Aandoenlijk


Ik probeer zoveel mogelijk quilts te fotografen zonder mensen erop, maar deze twee oude dametjes waren zo aandoenlijk om naar te kijken, zij móesten er gewoon op.

 

Vierluik

 

 

Kersen


Mijn eigen favoriet de Many Cherries In The Garden Quilt. Vol met borduursels, diversiteit aan stoffen, kleuren en materialen. Genoeg te bewonderen.

 

Aaien en op kleur leggen


En toen was het moment daar, na 5 gezellige dagen moesten we weer naar huis. Na wat passen, meten en proppen paste alles in de koffer. Na een goede vlucht (het is kort maar ik vind vliegen best spannend) stonden we zondagavond weer op Hollandse bodem. Hier op het treinstation werd ik juichend opgehaald door mijn dochter en man en vertelde mijn dochter honderduit over haar mini vakantie in Maastricht samen met papa. Het uitpakken van mijn koffer kon beginnen. Ohhhh wat is dat toch zalig om al die stofjes in je handen te hebben, iets met aaien en op kleur leggen. In sommige stoffen zette ik al gelijk het rolmes erin want die moesten eigenlijk wel in mijn Fussy Cut Sampler. De top van deze quilt is trouwens klaar, nu nog afmaken.

 

Achterstevoren Uitdaging & Algemene Tentoonstelling in Deventer


‘Nee’ had ik mij voorgenomen. Ik begin niet aan een nieuw project. Maar ja meedoen aan een sew along is gewoon heel erg leuk. Vanaf 15 augustus startte de ‘Achterstevoren Uitdaging’ georganiseerd door Rose-Anne de Haan. Even in het kort: 100 blokken in 100 dagen tellend achteruit het boek. Ik moest wachten tot dat ik het boek 100 Modern Quilts Blocks binnen had en begon daardoor wat later.

100 modern quilt blocks boek


Aangezien de blokken niet als te ingewikkeld zijn had ik de achterstand in een rap tempo ingehaald. Voor deze quilt heb ik naast iedere dag een blok afhebben een persoonlijke uitdaging: in ieder blokje moet een essex linen, Liberty (ha! komt mijn voorraad gekocht in Birmingham toch even goed van pas) en een stofje met een illustratie komen. En het mogen niet alleen maar pastel kleurige blokken zijn. Het essex linen bestelde ik daarom in fellere tinten en de Liberty’s zijn van zichzelf al kleurrijk. Ik word er in ieder geval vrolijk van, de blokken zijn verslavend om te maken. Wil je kijken wat er nog meer gemaakt door andere quilsters kijk dan even op Facebook bij het evenement ‘Achterstevoren Uitdaging’ of op Instagram onder  #100blocksbackwardchallenge

quiltblokken uit het 100 modern quilt blocks boek

 

Wat was het mooi…


Ik denk dat velen van jullie er wel geweest zijn, de Algemene Tentoonstelling in Deventer. Wat was het mooi hè? De kerk was dan ook wel een prachtige locatie, vooral het licht was erg prettig. Ook hier had ik weer een favoriet en dat is de quilt Binnenstebuiten van Anja Kok. Wat een fabelachtige voorstelling heeft ze gemaakt. Zelfs mijn dochter was ervan onder de indruk. De quilt A Walk In My Garden kwam ik zowel in Deventer als in Birmingham tegen. Erg bijzonder met al die borduursels. Het was een gezellige dag en fijn dat er ook wat winkels waren. We hebben alleen de quilts die in de kerk hingen bekeken. Maar volgens mij was alles mooi wat er op quilt gebied te bewonderen was in Deventer. Zelfs de fleurige paraplus die in de straten hingen waren leuk om naar te kijken.


Groetjes,

Richarda

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.