achterstevoren uitdaging resultaten

Afgelopen jaar hebben een aantal quilters via de Facebookgroep QuiltersgildeMQG de 100 blokken uit het boek Tula Pink’s City Sampler gemaakt. En wel in achterstevoren volgorde. Dit laatste omdat er een andere uitdaging al gestart was waarin vóór in het boek begonnen was. Van de resultaten werden foto’s gedeeld in de Facebookgroep. Het is altijd verbazingwekkend hoe één en hetzelfde blok op zo veel verschillende manieren tevoorschijn kan komen. Door kleur en stofgebruik worden het allemaal andere blokken.De redactie van Quiltnieuws ontvangt graag jullie foto’s van deze ‘achterstevoren uitdaging’ om er een artikel aan te wijden in het juni nummer. Je kunt de foto’s sturen naar redactie@quiltersgilde.nl Quilts hoeven niet af te zijn, ook foto’s van een aantal blokken of alleen een top zijn al welkom. Opsturen als JPG bijlage graag voor 15 maart. Vermeld je naam en lidnummer in de email en wat informatie over de blokken die je gemaakt hebt.Nieuwe quilt uitdaging voor iedereen

En dan wordt er achter de schermen al een poosje gewerkt aan een nieuwe uitdaging. Deze keer gaan we het via onze website aankondigen zodat iedereen mee kan doen! We gaan werken met traditionele blokken, die je kunt gaan veranderen, in een nieuw jasje kunt steken. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt zo ook laten zoals ze zijn en met kleur gaan spelen. Kortom voor elk wat wils! We starten in maart en gaan elke maand op een andere manier aan de slag tot en met november. Dus 9 maanden spelen met een traditioneel blok. Ga alvast op zoek naar stofjes of hou elke maand een dagje vrij in je agenda om te werken aan deze uitdaging. We hopen dat er veel quilters aan mee gaan doen.

Hieronder een foto van mijn eigen versie van de achterstevoren uitdaging zoals die afgelopen dagen op de Handwerkbeurs in Zwolle heeft gehangen.

Quilt van Rose-Anne de Haan

Rose-Anne de Haan

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *