Lachen op de Algemene Vergadering

Het is al weer even geleden maar we willen jullie toch nog even laten meegenieten van de Algemene Ledenvergadering. Want wat is er veel gelachen, en leuke momenten willen we delen.

De  Algemene Ledenvergadering is gehouden op donderdag 12 april in Nijkerk, zoals ieder jaar in de Schakel.

Het zakelijke gedeelte was ’s ochtends, maar het leukste was het middagprogramma: Corrie Swinkels-Verwer vertelde over haar ervaringen en kennis van textiel, zij heeft gewerkt bij het restauratie-atelier van het Rijksmuseum in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw.

In de pauze stalde zij al haar werkstukken uit en echt,  dan weet je niet waar je het eerst moet kijken. Het was al dringen voordat Corrie met haar verhaal begon.
We zullen een paar anekdotes vertellen.

De gobelins of wandtapijten


Vroeger  was het een gewoonte  om de wandversieringen te gebruiken om tegen aan te plassen, bij gebrek aan papier je billen er mee af te vegen, het kleed te gebruiken om achter te kotsen, als je te veel gegeten had. Dus voor de restauratie waarbij een kleed onder handen genomen ging worden, werd het uitgespoeld met heel veel water.

De manier waarop Corrie dit vertelde was zo humoristisch dat de zaal regelmatig in lachen uitbarstte.

gelachen dat we hebben

Als iets gerestaureerd was  en het was klaar, werd er een foto van gemaakt. En het werd opgerold en opgeborgen. Deze zin hebben we vaak gehoord. Wat zal er veel historie liggen in de opslagruimte van het museum.

Corrie liet in haar presentatie een prachtige doopjurk zien die door de Koninklijke familie is gebruikt. Daar hoorde ook bijpassende zakdoeken bij. De zakdoeken moesten na afloop ingeleverd worden. Zo waren er nog veel verhalen.

Pluk de dag collage van borduurwerk

 

Tot slot nog een impressie van de dag, we kijken al uit naar volgend jaar. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *