Help het museum…

Historisch Museum de Bevelanden dreigt te verdwijnen door  bezuinigingen. Het museum is bij een groot aantal mensen bekend vanwege haar specialisatie in textiel. Zo hadden we vorig jaar nog een prachtige quilt expositie B(l)oeiende Quilts welke ism. het Quiltersgilde werd georganiseerd:

bloeiende_quilts

goes2

goes

goes4

Hier kunnen we nog even nagenieten:

 

Historisch Museum de Bevelanden is een bloeiend museum met jaarlijks rond de 25.000 bezoekers. Op dit moment zijn er verschillende wisselexposities rondom merklappen en klederdracht. Ook voor 2017 zijn textieltentoonstellingen gepland zoals Merklappen van Jeanny Cobben uit Sittard en kant van Jose besters-uilenbroek. En op 26 november as. begint een tentoonstelling van Merklappen uit de kast III en een geborduurd tafelkleed uit het jappenkamp met diverse extra attributen.

Toch pakken er nu donkere wolken samen boven dit bijzondere museum. De subsidie dreigt naar een niveau te zakken waardoor het museum genoodzaakt is de deuren te sluiten. Steun de Vrienden van het museum in hun actie om dat te voorkomen en onderteken de online petitie welke ook te vinden is op de homepage van het museum:

www.hmdb.nl

Mede namens het museum: hartelijk dank!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *