Het kan weer!

We kunnen er weer lekker op uit

Corona, het is niet weg, maar je hoort er niet meer zoveel over. En alles mag weer!

Vandaar dat we hier een kort overzicht laten zien van exposities en andere activiteiten die je nu of binnenkort kunt bezoeken.

De Handwerkbeurs in Zwolle

Van donderdag 12 tot en met zondag 15 mei kun je naar de Handwerkbeurs in de IJsselhallen in Zwolle. Op de Handwerkbeurs zijn uitsluitend textiele hobby’s te vinden: borduren, breien, haken, quilten, vilt, zelf-maak-mode. Je kunt voor alles wat met textiel te maken heeft op de beurs terecht. Naast ruim 120 standhouders zijn er dagelijks workshops en demonstraties en inspirerende meet & greets met bloggers en ontwerpers. En natuurlijk is het Quiltersgilde er ook met een stand en wij zijn blij om jou weer te zien! Meer informatie kun je op de site van de handwerkbeurs vinden.

 

 

Textiel Festival Weerribben

Heel bijzonder is ook het Textiel Festival Weerribben dat op 10, 11 en 12 juni 2022 zal plaatsvinden in Nationaal Park Weerribben-Wieden in Overijssel. Textiel Festival Weerribben wil zoveel mogelijk mensen (jong en oud) laten kennis maken met de wondere wereld van textiel en de prachtige natuur van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Bekijk in 3 dagen alles wat (on)bekende textielkunstenaars hebben gecreëerd rondom het thema van het festival “POP-UP!”, op verschillende locaties in en rond Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het Quiltersgilde zal hier ook met een stand staan. Voor meer informatie, zie de website: https://textielfestivalweerribben.nl

 

Museum de Kantfabriek

Museum de Kantfabriek in Horst aan de Maas biedt een overzicht van de historie van de textielnijverheid in Noord-Limburg.  Daarnaast worden ook regelmatig activiteiten georganiseerd. Op dit moment kun je de expositie “Langs geborduurde wegen” bewonderen. Deze expositie toont streekdrachten met bijbehorende accessoires van de Miao en andere bergvolken uit Zuidwest-China. De grote verscheidenheid van textieltechnieken in de kleding van de volken is ontstaan door eeuwenlange isolatie in de bergen.

 

 

Stichting Nationale Quilt Collectie

In de oude kerk in Eenrum in Noord-Groningen kun je tussen 26 en 29 mei de nieuwe aanwinsten van Stichting Nationale Quilt Collectie bewonderen. Hierbij worden alle nieuwe quilts getoond die in de collectie zijn opgenomen en nu voor het eerst te zien zijn. De eerste dag is tijdens de jaarmarkt op Hemelvaartsdag, 26 mei 2022. Deze jaarmarkt is een belevenis, die elk jaar vele bezoekers trekt. Meer informatie vind je hier.

 

Andere activiteiten deze week

Wil je er deze week lekker op uit? Dan zijn er onder andere de volgende activiteiten:

  • Eigentijds breiwerk en antieke quilts & merklappen uit privé collectie in Oudenaarde in België (alleen vandaag (9 mei 2022) nog te bekijken), klik hier voor meer informatie.

  • De quilttentoonstelling van de Woerdense quilters Quadraad in het Kerkelijk Centrum Het Baken in Woerden (tot en met 11 juni), klik hier voor meer informatie.
  • Een expositie van 12 figuratieve quilts over de natuur van Terschelling in de Sint Janskerk in Hoorn Terschelling: “Terschelling in quilts” (tot en met 28 oktober). Klik hier voor meer informatie.

  • Een tentoonstelling van de Torenquilters in de toren van Goedereede met als thema “KLEUR-RIJK” (tot en met 29 oktober). Klik hier voor meer informatie.
  • Tentoonstelling van Quilts en klederdracht in Bunschoten-Spakenburg. Ongeveer 35 quilts gemaakt met verschillende technieken en gemaakt van klederdrachtstoffen (tot en met 3 september). Klik hier voor meer informatie.

  • Werkstukken van de groep Textielkunst Nu met als onderwerp: verwantschap met het naastgelegen vlechtmuseum (tot en met 29 mei), te zien in Noordwolde. Klik hier voor meer informatie.

 

 

Agenda en aanmelden

Bekijk ook onze agenda voor andere activiteiten die op dit moment plaatsvinden of binnenkort van start gaan. Je kunt in de agenda ook filteren op datum of op locatie (buitenland of provincie). Je kunt ook zelf een activiteit aanmelden om in de agenda van het Quiltersgilde geplaatst te worden. Dit kun je doen via: https://www.quiltersgilde.nl/aanmelding-voor-de-agenda/

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *