Quiltwinkels bezoeken tijdens vakantie.

Een paar weken gingen mijn man en ik voor een weekje op vakantie naar Bournemouth (UK) om onze relatie te vieren. We verbleven in een klein en gezellig Bed and Breakfast. Ik ben altijd benieuwd of er ook quiltwinkels in de buurt zijn, in dit geval was dat zo, op 2 kilometer afstand zat https://www.cherrytreefabrics.co.uk/en/left/. Een klein, maar gezellig winkeltje! Qua stoffen heb ik niets nodig, maar garens kan ik altijd gebruiken.

 

 

Via de workshopruimte kom je de winkel binnen, er werd hard gewerkt tijdens een workshop. Met rolmes, naaimachine en strijkbout werden blokken gemaakt, die later weer tot banen verwerkt zouden worden. Maar zover waren ze nog niet!

 

 

Er werd wel vreemd opgekeken dat een man alleen binnenkwam, maar na verteld te hebben dat ik al 20 jaar quilt, was het ijs gelijk gesmolten en werd koffie ingeschonken. Quilters hebben dan ineens geen taalbarrières meer te overbruggen. Foto’s mocht ik maken en hier plaatsen. Natuurlijk heb ik garens gekocht, nooit genoeg voorraad!

 

Graag bezoek ik ook musea, hier was dat het https://russellcotes.com/, een kunstverzameling van een rijke familie, ondertussen aangevuld met recenter werk. Interessant was de deeltentoonstelling van een groep schilders die sinds de jaren 70 regelmatig exposeren.

 

 

Hier kan ik ook genoeg inspiratie voor mezelf vinden.

 

 

Het voordeel van de Engelse zuidkust is het klimaat, wat iets warmer is dan het binnenland. Het vriest er niet, maar wel veel regen, ook voor Engeland geldt, een mooi land, maar het moest overdekt zijn. Door het klimaat groeien er meer tropische planten, veel palmen, wat een vriendelijker sfeer geeft.

 

Of ik ook nog wat gequilt heb? Nee, maar wel een boek proberen te vertalen, zodat ik het helemaal kan begrijpen. Het is het nieuwste boek van Wen Redmond, Digital Fiber Art, het gaat over het bewerken van foto’s en het printen op diverse stoffen. Ik wil het gebruiken op een toekomstig werk.

 

Aart Schinkel

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *