Tekenen!!

Tekenen doe ik eigenlijk veel te weinig. Ik maak wel schetsen om een ontwerp wat ik in mijn hoofd heb op papier te zetten. Dan is er tenminste weer ruimte in mijn hoofd voor andere zaken. Maar echt tekenen komt bij mij weinig voor, tot ik onlangs via Facebook een uitnodiging kreeg om 40 dagen lang een schets te maken.

Vrolijke noten

Vrolijke noten

‘s Ochtends om een uur of 9 komt de opdracht voor de dag binnen, we begonnen makkelijk, het eerste thema was MUZIEK. Heerlijk om je geest de vrij te laten werken en te schetsen wat je het eerste te binnen schiet.

Appeltje voor de dorst

Dag 2 was het thema APPEL. Ik had er nog een paar op de schaal liggen, mesje erbij gepakt en een appel doorgesneden. Het is zeer leerzaam om naar voorwerpen te kijken en ze te tekenen!

Dierendag

Dag 4 (op 4 oktober) was het thema DIERENDAG. Ik had al diverse dieren voorbij zien komen, maar dacht aan iets anders. Wij hebben 10 jaar in Dieren gewoond en in mijn agenda stond die dag gereserveerd voor de Regiodag Gelderland-Oost in Dieren, mijn schets zou die van het plaatsnaambord zijn.

Kop koffie

Dag 5 was het thema CILINDERVORMIG, de eerste ingeving was de kop koffie naast me op tafel.

Oor

Oor

Dag 7, nu wordt het moeilijker. Het thema was MOND, OOG of OOR, met een spiegel voor me kon ik er 2 schetsen, maar het oor was lastiger. De oplossing is tegenwoordig zo gevonden, een foto met mijn telefoon maken. De cloud insturen en dan vergroten via de laptop. Een moeilijke opdracht, er zitten zoveel schaduwplekken in mijn oor.

Nu nog door tot dag 40, elke morgen afwachten wat de opdracht is, geniet ik hier heel erg van. Het geeft je inzicht in de dingen om je heen, je gaat anders kijken. Een aantal schetsen kan ik later weer gebruiken in mijn werk. Als je de kans krijgt probeer dan eens te schetsen!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *