Jubileum 2023

Jubileumcommissie 2023

In 2023 bestaat het Quiltersgilde 40 jaar. Dat willen we uitgebreid vieren. Om het bestuur daarin bij te staan is een jubileumcommissie samengesteld, die afgelopen zaterdag voor de eerste keer bijeen kwam. We hebben gekozen voor een afgevaardiging van de drie dominante stromingen binnen het patchwork en quilten; traditioneel, modern/eigentijds en art. De commissie bestaat uit:

Antoinette Versteeg, Cora Piena, Rose-Anne de Haan, Jannie de Breuk en Yvonne van der Sluijs.

De taken van de jubileumcommissie 2023

De eerste bijeenkomst was een brainstorm bijeenkomst. Heel veel ideeën en plannen zijn uitgewisseld. Sommige concreet en al in de steigers, andere wat meer in de trant van ‘zou dat leuk zijn’? Antoinette, voorzitter van de commissie, zal alle ideeën en plannen verwerken tot een voorstel voor het bestuur dat zij begin september in de vergadering presenteert. Het bestuur neemt dan een beslissing waarna een meer uitgewerkte taakstelling aan de commissie meegegeven kan worden.

Een tipje van de sluier kunnen we echter alvast oplichten:

Het Quiltersgilde komt naar de leden toe in 2023;

We roepen leden op om vlaggetjes te maken van A-5 formaat en het thema 40 met daarop een wens voor de toekomst van onze vereniging;

De Algemene Tentoonstelling vindt plaats van woensdag 23 tot en met zaterdag 26 augustus 2023 in Hart van Holland te Nijkerk. Het thema voor deze tentoonstelling is Kleurrijk.

De vlaggetjes zijn bedoeld voor de Algemene Tentoonstelling en uiteraard komt daar een patroon van in Quiltnieuws met alle andere relevante informatie.

En wat nog meer in 2023?

Om daar antwoord op te geven moeten we nog even geduld hebben. Uiteraard zullen we daar op alle mogelijke manieren aandacht aan besteden. Via Quiltnieuws, de website (met blogberichten) en via de nieuwsbrieven. En we gaan elkaar uiteraard ook tegenkomen op beurzen en regiodagen in het najaar. Laten we beginnen met de vlaggetjes zodat we die breed kunnen uithangen in 2023. En heb je zelf ideeën voor het jubileumjaar of lijkt het je leuk om mee te helpen? Laat van je horen en mail je gedachten, ideeën en voorstellen naar voorzitter@quiltersgilde.nl We gaan er een gezamenlijk feest van maken!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *