paraplu in Deventer

Time flies …..

 

Dat gevoel, dat de tijd voorbij vliegt, kennen we allemaal wel. Ik heb het ook altijd aan het eind van een leuke inspirerende workshop. Op het moment dat het tijd is te stoppen zo’n ‘schrik’ reactie van nu al? Direct gevolgd door time flies when you’re having fun.

Afgelopen zomer

Afgelopen zomer had ik ook het gevoel van time flies. Zo’n periode waarin ik vandaag niet meer wist wat ik gisteren had gedaan. Of waarin vorige week alweer drie weken geleden was. Een periode vol drukte waarin tijd om creatief bezig te zijn volledig ontbrak. En daar waar dan wel tijd was, de inspiratie om iets te gaan doen ver te zoeken was.

 

Als dat te lang duurt gaat het mij ergeren. Dan wil ik weer lekker met lapjes en draadjes bezig zijn. Geïnspireerd worden door mooie dingen.

Time flies…. ook in Deventer

Ik was dan ook heel erg blij dat het september werd. Het jaarlijkse feestje van het Quiltersgilde.

Op zaterdag ben ik samen met mijn jongste dochter naar Deventer gegaan. Klaar voor een ‘stoffig’ dagje.

Het Penninckshuis ligt als eerste op de route. De gastvrouw, met hoedje, staat buiten al op ons te wachten.

 

En kijk die paraplu. Wat zou het toch leuk zijn als we op een miezerige dag allemaal met van die leuke versierde paraplu’s zouden lopen. Dan is regen toch niet meer grijs! Wel ontgaat mij even de functie van de gaten in de paraplu. Mede omdat op dat moment net een paar regendruppels naar beneden vallen.

 

 

Bij binnenkomst worden we gelijk verwelkomt door prachtige quilts.

 

prachtige quilts

 

Het is nog vroeg en nog rustig. Dochter en ik lopen heerlijk te dwalen tussen al dat moois. Heb je die gezien en heb je dat gezien? Wel herkenbaar denk ik. Dan valt ons oog op twee quilts en bijna gelijktijdig zeggen we: waar vind je inspiratie voor een quilt. En nee, we bedoelen niet de twee prachtige quilts op de voorgrond maar het kerkraam erachter.

 

inspiratie uit

 

We verlaten de kerk met de stoere Badass Quilts en komen terecht in de volgende zaal. Já, daar gaat mijn kledinghart toch nog iets harder van kloppen.

 

Badd ass

 

We vervolgen onze tocht en slingeren door de straatjes van de stad Deventer. En ook dan kom je de leukste dingen tegen.

 

Prachtige etalages….

 

 

En steeds even de quilt zoeken….

 

 

Of mijn dochter zoeken….

 

mijn dochter zoeken

 

En weer quilts zoeken…

 

daar word ik blij van, mooie kleuren

 

Hier wordt ik toch wel heel blij. Al die mooie kleuren!

 

En ik voel dat het weer gaat stromen. Het blije, vrolijke gevoel van ‘je kunt ook’, ‘wat als ik dit en dat…’ en vooral het gevoel van JA…. Hier wordt ik gelukkig van.Natuurlijk zijn we ook nog in de Lebuìneskerk geweest en de Latijnseschool. Maar ook op deze zaterdag kom ik opeens tot de ontdekking time flies. Direct gevolgd door when you’re having fun. De inspiratie is weer gekomen, plannen zijn weer ontstaan. Nog even en dan is de drukke tijd voor mij weer voorbij. Dan zijn we verhuisd en kan ik weer tussen mijn stofjes en draadjes de tijd laten vliegen.

Janneke Stuut, gastblogger

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *