Zomaar een regiodag in Swifterbant

Soms ben je voor een regiodag al heel lang van te voren op zoek naar een workshop die je de leden van het Quiltersgilde aan wilt bieden en soms loop je er zomaar tegen aan.

Weerribbenfestival 2022

Op het Weerribbenfestival in 2022 was ik erop uit getrokken om met de fiets, het was een prachtige dag, de route langs alle exposanten te gaan rijden. In het kerkje van Oldemarkt viel ik met mijn neus in de spreekwoordelijke boter. Prachtige collages zag ik daar van koeien in de wei, het marktplein van Steenwijk, kortom kunst van bij mij om de hoek.

Ik had al wel eens gehoord van een tentoonstelling in Rijswijk waar de Britse kunstenaar Ian Berry zijn kunnen tentoonspreidde, maar wie had deze schilderijen, met voor mij zo’n bekende omgeving, dan toch gemaakt?

Marrie Bel

Ik ging maar eens op zoek naar Marrie Bel! Van het Quiltersgilde had ze nog nooit gehoord, een workshop nog niet gegeven, maar voor ons wilde ze het wel eens gaan uitproberen. Dus we hebben overlegd, telefoonnummers uitgewisseld, enz. We hebben elkaar goed leren kennen. Greetje Hein en ik gingen eerst maar eens een (proef)workshop volgen in Meppel. Tja, zo komen we nog eens ergens voor alle voorbereidingen.

 

 

Spijkerbroeken

De bezoekers van onze regiodagen werden in maart  2023 door ons gewaarschuwd. Ga alvast maar oude, versleten spijkerbroeken sparen!!! Wat daar verder mee gebeuren ging, was ook voor ons nog een verrassing. Het werd al snel 27 en 28 oktober 2023, de data van onze regiodagen.

 

 

Veel ruimte hebben we nodig om spijkergoed en materialen uit te spreiden. Met 70 dames past het precies in de Steiger, onze vertrouwde locatie.

 

 

Ook de winkel is er: Ineke Schotanus met Quiltkompas. Dus laat de dag maar snel beginnen. Iedereen krijgt van ons een kopie van het te maken werkstuk en krijgen we van Marrie uitleg over de werkwijze.

 

 

En we mogen het origineel van Marrie bewonderen.

 

 

Al vrij snel zijn de eerste vensters zichtbaar, wat een leuke resultaten zien we verschijnen. De bezoekers hebben er zin in.

 

 

Na de lunch gaat iedereen weer snel verder nadat Marrie de uitleg van de struiken, bomen en bloemen heeft gegeven; dit moet toch ook geprobeerd worden.

 

 

Wat wij deze dag gemaakt hebben heeft hele mooie resultaten gegeven. Als we de collages van Marrie goed bestuderen zien we wel dat er nog heel veel uren geoefend moet worden.

 

 

Voor diegene die nieuwsgierig is geworden en haar werk in het echt wil gaan bekijken: ze exposeert op dit moment in het Stedelijk Museum in Meppel, nog tot 14 januari 2024.

Greetje en ik kunnen weer terugkijken op 2 drukke, maar o zo gezellige dagen met leuke, hartelijke gesprekken bij de Show en Tell.

Hopelijk gaan jullie thuis nog even fanatiek aan de slag en zijn de vensters weer te zien op onze volgende regiodagen in Swifterbant.

Graag tot ziens op 15 en 16 maart 2024,

Marijke Nieuwenhuijsen

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *