Wat doet een geblesseerd quilter

In dit blog de belevenissen van een quilter die  even helemaal niets met lapjes en draadjes kan.

De eerste weken mis ik het door de schrik en de pijn niet zo erg maar nu ik twee maanden verder ben heb ik enorme heimwee. Mijn werkkamer ligt er verlaten bij en ik hoor  de onderhanden zijnde projecten om aandacht schreeuwen. Helaas moeten ze zich nog even koest houden.

Ben ik moedeloos

Nee, absoluut niet. Ik geniet op Facebook van alle moois op quilt en textielkunst gebied. Via WhatsApp heb ik contact met de buitenwereld en naar het dorp wandelen voor kleine boodschapjes is een uitje.

En als het echt niet anders kan, dan doe ik een beroep op mijn lieve steun en toeverlaat. Daardoor heb ik toch mee kunnen doen aan een expositie van het kunstcollectief Diversity in galerie De Ruimte in Geldrop.

Ook heb ik alvast kennisgemaakt met het prachtige kerkje in Aerdt. In september mag ik daar exposeren. De organisatie is in handen van kunstkring Het Geldersche eiland en de geweldige vrijwilligers van deze kunstkring helpen mij bij het inrichten.  Alles is aanwezig van trap tot sokkel. Ik denk  dat mijn hangend 3D Happy Sea hier ook prachtig  tot zijn recht komt. 

Ondertussen heb ik de meest mooie workshops misgelopen bij Handwerkcafé Zwolle, maar docent Mathilde Jongbloed wil mij te zijner tijd bijspijkeren en van lieve textielvriendinnen heb ik de toezegging om mij te leren spinnen.  Heb je nog tijd en zin dan is het Zomer Intermezzo 2021 bij het Handwerkcafé een leuk cadeautje voor jezelf. Je kunt er aan de slag in je favoriete techniek waar je nog meer van wilt weten , hulp bij eigen werk  of je storten op een nieuwe techniek. Alles is mogelijk breien, haken, weven, spinnen, borduren, patchwork, quilten enzovoort, enzovoort . Klik hier voor meer informatie  .

Kleine lichtpuntjes

De avonturen van de draken van de textielgroep Zoo-Tex, ooit gemaakt voor het Leids Textiel festival, wacht nog op het maken van een filmpje voor het Studio Textielfestival.  Ik krijg zin in  het monteren en met één hand moet het zo langzamerhand lukken. De alternatieve plek in de Achterhoek krijgt veel aandacht in de media en nog leuker, de bezoeker is enthousiast en ook de dieren vinden kleine draakje super interessant.

Ondertussen denk ik erg veel na over hoe ik verder ga met nieuw werk. De laatste tijd heb ik heel veel 3D werk gemaakt.

Er ontstaat nu toch ook de behoefte om weer eens iets in 2D te gaan maken  of een beetje half/half voor meer reliëf.

Leuk vooruitzichten

In  september hebben wij  een appartementje geboekt op Terschelling. Ik ga ervan uit dat ik dan weer redelijk ‘boven jan’ ben. Wij vieren dan dat het in augustus vijftig jaar geleden is dat wij elkaar op Terschelling heb leren kennen.

Het was zo’n ontmoeting van de vonk slaat in één keer over. Mijn lieve zusje en zwager uit Friesland komen op onze dieren passen. Dit is dan gelijk de stok achter de deur om het huis te poetsen. Op dit moment voldoet het niet helemaal aan mijn kwaliteitseisen. 

Daarna ga ik mij weer helemaal op het textiel storten. Tenslotte is het een onmisbaar deel van mijn leven.

 

Hartelijke groet en geniet van de zomer,

Jo Huijsman

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.