Den Bosch volgend jaar weer als Textiel Plus Festival

De Handwerk en Quiltdagen in Den Bosch waren vernieuwd. Veel textielgebieden onder 1 dak. En dat viel in de smaak.
Zo zeer dat ze aangekondigd hebben volgend jaar onder de naam “Textiel Plus Festival” verder te gaan.
Deze naam staat voor alles op het gebied van textiel, kunst, vakmanschap en handwerk. Volgend jaar willen ze modeshows en lezingen toevoegen aan het programma. Ik voorspel je, dan is 1 dag te kort !

Textielplein

Met het Quiltersgilde stonden we natuurlijk met onze collega Textielorganisaties op het Textielplein; samen aan het werk. We hebben  over en weer materialen geleend of blokken met een andere techniek verder bewerkt. Ons gezamenlijk doel was een tweede mantel te maken,  met allemaal blokken vanuit de verschillende vakgebieden.

In de middag schoven de mensen aan om ook even een blok te maken. Paper piecing; altijd even nadenken. Hoe ging dat ook weer. Niet te zuinig met de stof zijn, dan kom je  een gaatje/ een reepje te kort. Een blok was zo gemaakt. Het nog even een extraatje geven met andere materialen, zorgt ervoor dat jouw blok er misschien uitspringt.

Truus Kanters staat nu voor de creatieve taak van de verschillende blokken een mooie mantel te maken. We kijken er vol vertrouwen naar uit.

Het waren gezellige dagen, waar er hard gewerkt is, veel gepraat en gelachen. De sfeer was goed en  ontspannen.
Voor de verschillende textielorganisaties weer een stap verder in proces op weg naar samenwerking ook straks tijdens het Textielfestival 2020 in Leiden. Dit alles is ook goed te zien in de vele vlogs die gemaakt zijn, waaronder deze van het Quiltersgilde.

Bij het Quiltersgilde treffen we Helen, sinds een paar jaar lid van het Quiltersgilde

Geplaatst door Textielplatform op Zaterdag 17 november 2018

Andere vlogs zijn te zien op de site van het textielplatform, onder het kopje alle video’s

Buiten de Lijnen

Ook ik heb genoten van alles wat er tentoongesteld was, meer dan alleen quilts. Buiten de lijnen zou je kunnen zeggen. Heel  gevarieerd, heel  afwisselend. Zo de moeite waard van het bekijken.

Liesbeth Wessels

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *