Studio Textielfestival gaat open op 1 oktober!

In de afgelopen weken zijn er nog heel veel beelden geschoten! Van het kunstenaarsproject bijvoorbeeld, waar Fleur van den Berg met de engelenvleugels (gemaakt door leden van het Quiltersgilde, ze kreeg er ruim 500 binnen!) een bijzondere installatie heeft gemaakt:

Er zijn ledenportretten gemaakt, ook van vier Quiltersgilde leden, zij stellen zichzelf en hun werk voor en vertellen waarom ze lid zijn van het Quiltersgilde:

Marijke van Welzen vertelt over haar prachtige art wear jassen:

De winnaars van de internationale wedstrijd Windstreken worden bekend gemaakt:

En traditiegetrouw opent de burgemeester van Leiden, de heer Henri Lenferink, het online Textielfestival:

Dit en nog veel meer staat inmiddels klaar.

Online

Op vrijdag 1 oktober om 10 uur ‘s morgens gaat de site www.studiotextielfestival.nl live. De toegang is vrij om iedereen te bedanken voor zijn of haar bijdrage en het op de proef gestelde geduld door de langdurige lockdown. De site blijft 3 maanden online zodat iedereen alle kans krijgt om de ruim 150 video’s te gaan bekijken! Van harte uitgenodigd!

Dank

Veel dank aan alle vrijwilligers (werkgroep, makers, leden), filmers en de fondsen die ondanks alle tegenslagen, de zesde editie van het Textielfestival toch in een digitaal vat hebben weten te gieten. En wat voor een vat. Een diepe buiging voor iedereen die zo de omslag naar digitaal heeft weten te maken! Niet voor niets werd Studio Textielfestival genomineerd voor de Gouden C, van Fonds Cultuurparticipatie, voor ‘projecten die zochten naar mogelijkheden’ in deze moeilijke tijd.

Podium

Het Textielfestival biedt van oudsher een podium aan textielkunstenaars. Door corona wordt het noodgedwongen een online festival. En wat voor één: presentaties, interviews en demonstraties gaan zorgen voor een groter bereik en geven het festival een nieuwe impuls. “Iets zo alledaags als textiel zoveel elan meegeven en ook voor kinderen interessant maken, is heel knap.”

 

Met vriendelijke groet,

Nienke Smit

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.