Quilt Market Houston 2018

Het was mijn bedoeling om tijdens ons verblijf in Houston iedere dag een blog te schrijven met al onze belevenissen. Helaas is het me niet gelukt. Onze dagen zaten volgepland van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Daarbij kwam ook een kleine jetlag waardoor ik ‘s avonds een beetje vroeg instortte.

Overzicht Quilt Market Houstin

Aankomst in Houston  en de ‘Sample Spree’

Na een vertraging van ongeveer 2 uur op Schiphol omdat de veiligheidsgordel van de piloot gerepareerd moest worden, kwamen we  vrijdag 2 november om 17 uur aan in Houston. We hebben onze koffers naar het hotel gebracht en waren net op tijd om naar de “Sample Spree” te gaan in het beursgebouw. Daar aangekomen, waren we toch net iets te laat want we konden geen toegangskaarten meer kopen om naar binnen te gaan. Na een smeekbede van onze kant dat we hiervoor 12 uur onderweg waren geweest, konden we toegangskaarten bij de deur kopen.

De Sample Spree is een evenement waarbij alle groothandels hun nieuwste artikelen tegen lage prijzen aanbieden, tenminste dat was het oorspronkelijk. Tegenwoordig is het meer een verzameling van allerlei artikelen waar ze vanaf willen, zo zie ik het meer. Maar het is een beleving om het eens mee te maken en om je heen te kijken hoe iedereen staat te graaien en met armen vol spullen staat om mee te nemen. Mensen gingen echt met tassen vol de deur uit. Wij hebben wel wat leuke dingen gekocht, maar eigenlijk is het niet echt aan ons besteed.


De Quilt Market

Op zaterdag ochtend begon de Quilt Market. Als je er nog nooit geweest bent, kan je je er geen voorstelling van maken hoe groot het is. We hebben er de hele dag van 9:30 tot 18:00 rondgelopen. Ik had mijn stappenteller aanstaan en we hebben op de beurs zo’n 6,6 km gelopen!

Uiteraard hebben we weer heel veel mooie nieuwe dingen gezien, het begint meteen weer te kriebelen om alles wat je ziet te gaan maken. Er komen weer prachtige nieuwe Dream Big panels van Hoffman in februari. Ze hebben ze zelfs zo groot als een 2-persoons quilt:

Kennis gemaakt met Susan van Gourmet Quilter uit Nieuw Zeeland. Zij heeft o.a. ook de 365 huisjesquilt gemaakt waarvan we een aantal patroonboeken mee naar huis nemen. Inmiddels heeft ze ook nieuwe patronen die ook weer heeel erg leuk zijn!

Bij Kaffe Fassett hebben we 2 nieuwe boeken meegenomen die door hem persoonlijk gesigneerd zijn. Deze kunnen al besteld worden via webshop voor wie daarin geïnteresseerd is: Quilts in America.

Verder hebben we kennis gemaakt met McKenna Ryan die fantastische applicatie quilts maakt. Ook nu heeft ze weer heel veel nieuwe dingen die eraan gaan komen.

Kortom een hele inspirende eerste dag.

Na een nacht bijna niet slapen, komen we er net achter dat de klok hier een uur achteruit is gegaan. Dat verklaart deels waarom we midden in de nacht al wakker waren. We zijn nu weer klaar voor de 2e dag waar we hopelijk nog meer nieuwe dingen gaan zien!

Quilts

Wat hebben we veel gezien en gedaan. Hierbij wil ik toch graag een aantal foto’s laten zien van quilts die indruk op ons hebben gemaakt tijdens de tentoonstelling van het Quilt Festival. Helaas heb ik geen namen van degenen die de quilts gemaakt hebben.Workshops

We hebben nog een aantal workshops gevolgd, zelf heb ik er twee gedaan bij Noriko Endo. Wat is deze Japanse een inspirerende vrouw.

Dit is het resultaat van een halve dag workshop. Bomen gestikt met wit garen en ingekleurd met witte verf. Door het toepassen van de verf ontstond er opeens diepte in het werk. Dit is hoever ik ermee gekomen ben, ik moet het nog verder afmaken.

De tweede workshop die ik heb gevolgd van Noriko was een hele dag. Hierbij heb ik eerst het stikwerk met een wit garen gedaan. Daarna heb ik het patroon verder uitgewerkt en doorgestikt met meer details.
Na de middagpauze ben ik begonnen met het verven van de verschillende onderdelen. In eerste instantie begon ik met het inkleuren van een paar blaadjes, maar al snel kreeg ik de smaak te pakken en kon ik nauwelijks stoppen. Na het inkleuren ben ik met Hologram van Wonderfil aan de slag gegaan om nog meer door te stikken. Dit garen heeft een hele bijzondere glans en is super om mee te werken.

Dit was het resultaat van een dagje stikken. Het is nog niet af, er moet nog heel wat verder gestikt worden.

Na een geweldige week van Quilt Market, Quilt Festival, workshops en tentoonstelling kwam er een einde aan ons bezoek aan Houston. Wat een geweldige inspirerende week hebben we gehad, ik kan niet wachten om mijn plannen verder uit te werken voor mijn volgende projecten!

Zelfs op het vliegveld onderweg naar huis, werd ik nog weer geprikkeld…

Vliegveld Houston

Bye, bye Houston tot de volgende keer Marlies Janssen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.