Een dag ledenportretten filmen bij TRC

Filmpje maken, appeltje eitje

Voor het online Textiel Festival hebben alle textiel verenigingen de opdracht gekregen om 4 of 5 van hun leden te portretteren. We zijn binnen het Quiltersgilde op zoek gegaan naar een aantal leden die allemaal een heel eigen verhaal te vertellen hebben. En daarin zijn we heel goed geslaagd. Het filmen van een ledenportret: dat doe je even denk je dan. Maar filmen is veel meer werk dan we gedacht hadden! Het resultaat zal te zien zijn in oktober tijdens het online Textiel Festival . Daarna gebruiken we de portretten om potentiële leden te laten zien wat het lidmaatschap van het Quiltersgilde je allemaal kan brengen aan inspiratie en informatie.

Wil je op de hoogte blijven van het online Textiel Festival schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via deze link .

Opnamedag

Op donderdag 10 juni was het zo ver. Vier door ons uitgenodigde leden van het Quiltersgilde komen naar Leiden om hun persoonlijke verhaal voor de camera te vertellen. Deze gefilmde portretten worden tijdens het online Textiel Festival in oktober vertoond. De opnamedag in Leiden was een lange en ook nog warme dag. Dat kwam ook, omdat het maken van een filmpje van 5 minuten zo veel meer voeten in aarde had dan vooraf gedacht.

 

 

Textile Research Centre

De locatie voor de opnames was het TRC op de Hogewoerd in Leiden. Gillian Vogelsang heeft ons gastvrij ontvangen en zelfs nog de tijd gevonden om het een en ander uit te leggen over dit kenniscentrum van textiel. Hier ligt de meest imposante verzameling textiel van over de hele wereld opgeslagen. Het centrum is zeker een bezoek waard. Er zijn exposities, er worden cursussen gegeven en ze sturen een nieuwsbrief rond. Hier de laatste nieuwsbrief.

 

 

Leidse Video en Smalfilm Liga

Veel respect voor de professionele aanpak van de leden van de LVSL! Zij waren met een reportageteam aanwezig onder leiding van Hans Flick. Met verschillende camera’s, lampen en microfoon werden Ans Kouwe, Gert van Raalten, Rita Dijkstra en Jo Huijsman geïnterviewd door Inge van Koningsveld. De interviews liepen gesmeerd, nadat de eerste camera-angst overwonnen was. Het maken van de opnames van het meegebrachte werk vergde de meeste tijd. Heel zorgvuldig werd elke quilt uitgebreid gefilmd, details uitgelicht en soms zelfs met tegenlicht van achter de quilt! Nu moeten we geduldig wachten totdat de portretten gemonteerd zijn, dat is ook weer een hele klus.

Heel veel dank aan het reportageteam, Gillian Vogelsang en natuurlijk ‘onze’ Ans, Gert, Rita en Jo. Met zo veel professionaliteit, enthousiasme, energie en zweetdruppels worden het vast mooie portretten. We hebben er alle vertrouwen in.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *