Tijd te kort…

En de Corona lockdown duurt nog voort. Maar gelukkig wordt het aantal zieken steeds minder. En de ic’s leger.We mogen nu gelukkig weer uit eten en bij elkaar op bezoek. Vorige week zijn voor het eerst de kinderen weer patat komen eten. Dat deden we altijd elke twee weken. Dus de eerste keer dat het mooi weer was in het weekend hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om met z’n allen buiten te eten.

Nog niet knuffelen helaas, maar goed, dit is weer een eerste stap.

Wat betreft mijn werk, ik kom nog steeds tijd te kort. Soms denk ik wel eens: ik wou dat ik gewerkt had, dan had ik nu zeeën van tijd over.

Ik borduur nog steeds, maar het wordt wel steeds kleuriger. Het zijn allemaal kleine lapjes die straks weer een boekrol om een deegrol worden.

Boeken

De Kunsttiendaagse gaat ook niet door. We mogen evt. wel exposeren, maar het mag geen evenement worden. Ik heb met de boekhandel waar ik zou exposeren afgesproken dat ik alleen in de etalage mag exposeren, want als mensen gaan staan kijken naar werk dat aan de wand hangt blokkeren ze de kassa, want die is dan binnen de 1,5 meter.

Maar alleen de etalage is beter dan niets toch? Dus worden het waarschijnlijk alleen boeken die ik daar zal exposeren.

Ik heb de art journal pagina’s die ik in de loop van de tijd had gemaakt gebundeld tot een heeel dik boek. Hier staan een paar foto’s. Als je alle foto’s wilt zien moet je even op mijn blog kijken. Daar staan, verdeeld over twee blogposten alle pagina’s gefotografeerd. http://tisnietzwartwit.blogspot.com/2020/06/art-journal-af.html

http://tisnietzwartwit.blogspot.com/2020/06/de-andere-paginas-van-het-textile-art.html

 

Ik heb ook nog twee kleine boekjes gemaakt. Ik gebruik hiervoor vaak oude speelkaarten (Kringloop) als basis(de zwarte). Daar kun je van alles mee en vervolgens plak ik het op een reep stof en op de andere kant dan ook nog wat decoratie om de lijmvlekken te verdoezelen.

Verder was ik op 1 juni begonnen met elke ochtend een kleine collage borduren. Ik vond op facebook een pagina van Liz Kettle Stichmeditations. Waarin dit voorgesteld werd. Meditatief borduren, daar ben ik wel van. Je mag dan in een kwartier een werkje maken. Het mag nergens toe dienen, het hoeft niet mooi te worden. Het gaat om een meditatieve activiteit. Hier is de link naar de pagina.
https://www.facebook.com/groups/stitchmeditations/

 

Ik heb het twee weken volgehouden en toen was ik het zat. In een kwartier kun je echt niks. Twee kleine lapjes met een rijgsteek op een ander lapje borduren, dat was het. Ik wilde toch iets meer mijn creativiteit prikkelen. Dus ben ik overgegaan naar het in een half uur een collage maken. En dat bevalt prima. Maar zinloos dingen maken zit niet echt in mijn genen, dus ik maak die collages zo dat ik er later een boek van kan maken.

Hieronder zie je 4 pagina’s, waarvan de rode pagina’s helaas op zijn kop liggen zag ik later. Ik maak dus zo’n collage op een half lapje zodat de binding tussen de twee collages in komt.

En dan natuurlijk de online expositie van Steekplus. Elke week nieuw werk in het album zetten. En natuurlijk zelf ook werk inleveren. Ook dat heb ik zo gemaakt dat ik er een boek van kan maken.

Hieronder mijn werk voor het thema ‘abstract’ en ‘spelen met je zelfportret’

Jullie zien het, ik verveel me nog steeds niet. Eigenlijk heb ik nog steeds te weinig tijd in een dag.

Volgende week gaan we weer een weekje met de camper weg (de grenzen zijn open, joepie, we kunnen naar Luxemburg). Dus dan gaat er weer borduurwerk mee, want een naaimachine, daar is ons buscampertje echt te klein voor.

Ondertussen is Joke Hardenbol weer terug en kan ze genieten van al jullie reacties op haar verhaal 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *