Buiten de lijnen, het vervolg, Margreet Mitchel

Buiten de lijnen, een vervolg

Motto “Buiten de Lijnen”Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik vind het motto ‘Buiten de lijnen’ goed gekozen voor art quilten. Het motto schept ruimte om te doen wat je graag wilt. Ook als dat buiten de geijkte kaders is. Het geeft ook de vrijheid om je juist wel met lijnen bezig te houden.

In een deel van mijn werk spelen lijnen de hoofdrol. Rechte lijnen die elkaar snijden en ook weer contact maken. Eigenlijk kan ik niet buiten (de) lijnen.

Mijn meest recente werk laat dat goed zien.

Buiten de Lijnen, het vervolg Margreet Michel

Deze dubbelzijdige quilt bestaat uit vierkantjes (10 x 10 cm) die schuin doorgesneden worden door doorlopende lijnen.

Buiten de lijnen, het vervolg, Margreet Michel

Als je punten omvouwt lopen de lijnen ook weer door.


 

 

Deze quilt is een variant op een quilt die ik eerder gemaakt heb. Bij die quilt ben ik uitgegaan van een pakketje vierkante lapjes dat ik gekregen had. Ook deze quilt is dubbelzijdig: aan de ene kant heb ik de lichte lapjes in het midden geplaatst en aan de andere kant van de quilt is het midden juist donker.

Bij deze quilt lopen de lijnen niet door als je de punten omvouwt. Daarom ben ik een nieuwe quilt gaan maken, weer van een pakketje lapjes dat ik gekregen had en van gele en grijze lapjes. Deze quilt is nog niet klaar. Bij het snijden van de geel – grijze lap had ik me namelijk vergist. (De lap moest in spiegelbeeld gesneden worden.) Maar niet getreurd, ook die verkeerd gesneden lap was geschikt om een quilt van te maken. Het resultaat zie je op de eerste foto’s.

En die andere quilt komt ook nog wel af.

 

Margreet Michel-Verkerke

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *